Peste 43% dintre romani isi vor petrece concediul de vara in Romania, iar printre optiunile lor se numara statiunile de pe litoralul romanesc, in special, Mamaia, Costinesti, Eforie Nord si Vama Veche, potrivit unui studiu realizat de OLX Cazare si Turism.

Studiul „Topul statiunilor de pe litoralul romanesc” arata care sunt cele mai atractive statiuni de pe litoral, in functie de criterii precum optiunile de cazare si de mancare, calitatea plajelor, raportul calitate-pret, activitatile de zi, viata de noapte si nu numai. In clasamentul general, care tine cont de toate criteriile analizate in cadrul studiului, pe prima pozitie s-a situat Mamaia (29%) urmata la o distanta considerabila de Costinesti (10%), Eforie Nord (9%), Vama Veche (8%) si Mamaia Nord (5%).

Atunci cand vine vorba despre raportul calitate-pret, romanii care au participat la realizarea studiului au pozitionat Eforie Nord pe primul loc (17%), pe locul doi, la egalitate, Costinesti si Mamaia (10% fiecare), urmate de Vama Veche (7%).

Daca familiile prefera sa isi petreaca vacanta mai ales in Mamaia (21%), Eforie Nord (18%) si Costinesti (7%), cuplurile aleg intre Mamaia (29%), Costinesti (12%) sau Vama Veche (11%). Desi este principala optiune pentru familii si cupluri, Mamaia ocupa cea de-a treia pozitie (19%) in topul statiunilor pentru tineri, pe primele doua aflandu-se Costinesti (29%) si Vama Veche (27%).

Statiunea cu cea mai apreciata viata de noapte este Mamaia (43%), urmata de Vama Veche (19%) si Costinesti (12%). Tot Mamaia este considerata si statiunea cu cele mai bune optiuni in materie de activitati de zi (33%), urmata de data aceasta de Costinesti (10%) si Eforie Nord (9%).

Pe de alta parte, cele mai linistite statiuni sunt, potrivit studiului, Corbu (8%), Eforie Nord (8%) si Neptun (7%), urmate de 2 Mai (7%) si Gura Portitei (6%).

Topul statiunilor in functie de calitatea serviciilor si a conditiilor

Mamaia se afla pe primul loc si atunci cand vine vorba despre calitatea mancarii (28%) si a optiunilor de cazare (28%). Pe urmatoarele pozitii, la o distanta semnificativa, se afla Eforie Nord si Costinesti.

Cele mai bune plaje se gasesc in Mamaia (36%), potrivit respondentilor, care au declarat, de altfel, ca Mamaia este si cea mai luxoasa statiune de pe litoralul romanesc (61%).

Cat costa cazarea in statiunile de pe litoralul romanesc

"In urma studiului derulat pe olx.ro, am vrut sa aflam unde isi petrec romanii concediul anul acesta, dar si criteriile pe care le au in vedere atunci cand pleaca in vacanta. Am aflat ca acestia se orienteaza cu preponderenta spre statiunile cu cele mai bune conditii, dar si cu cele mai ridicate preturi. Dintre cele peste 2.000 de anunturi de pe litoralul romanesc active lunar in sectiunea OLX Cazare-Turism, vedem ca cele mai mari preturi la cazare se gasesc in Mamaia (354 lei pret mediu/noapte), Costinesti (332 lei) si Mamaia Nord (301 lei), acestea fiind si statiunile aflate in topul preferintelor romanilor, conform criteriilor analizate. La polul opus, cele mai mici preturi sunt in Techiorghiol (102 lei), Eforie Sud (117 lei) si 2 Mai (123 lei)”, a declarat Mihai Sava, Real Estate Business Manager OLX Group.

Peste 43% dintre respondenti si-au exprimat dorinta de a-si petrece concediul in Romania, iar urmatoarele destinatii amintite au fost Grecia (11%), Bulgaria (6%), Turcia (5%), Italia (5%) si Spania (4%). 10% dintre respondenti au declarat ca nu merg niciunde in concediu, iar 8% au spus ca inca nu stiu sau nu s-au hotarat.

Intrebati de ce isi petrec concediul in Romania, respondentii au amintit motive precum pretul bun (16%), tichetele de vacanta (13%) sau peisajele (11%) pe care le ofera destinatiile din Romania. In cazul destinatiilor din strainatate, respondentii au amintit pretul (30%), obiectivele turistice (13%) si peisajele impresionante (12%).

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri