Turistii straini au cheltuit aproximativ 1,3 miliarde de lei, o crestere cu 162,5 milioane de lei fata de aceeasi perioada a anului trecut, potrivit Institutului National de Statistica. Datele statistice confirma, astfel, in mod oficial, dezvoltarea turismului din Romania.

In primul trimestru din 2019, un turist strain a cheltuit, in medie, 2912,9 lei in timpul sejurului in Romania. In comparatie, in 2018, valoarea sumei medii cheltuite de un turist strain a fost de 2383,5 lei.

“La nivel national, suntem la momentul la care Executivul actual a dovedit ca turismul este un sector prioritar care poate contribui din plin la cresterea economica! Pentru prima data dupa foarte multi ani, am dat startul unei noi politici de promovoare si de dezvoltare a sectorului. Am realizat noi clipuri de promovare a destinatiei turistice Romania. Am pus bazele unei campanii viitoare care sa ne asigure vizibilitate in mediul online. In acelasi timp, redeschidem birourile externe de promovare turistica pentru a beneficia de o promovare adaptata fiecarei piete in parte. Am redus fiscalitatea din domeniu pentru a incuraja investitiile. Sunt pasi pe care noi i-am facut pentru dezvoltarea turismului si a caror eficienta este acum confirmata de datele statistice prezentate astazi”, a declarat ministrul Turismului, Bogdan Trif.

In total, in primul trimestru al anului, turistii straini au generat incasari mai mari pentru industria romaneasca cu aproximativ 34 de milioane de euro, fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Citeste si:
Grecia si Turcia, cele mai cautate vacante la Targul de Turism 2019
Targul de Turism: mai multi...
Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Merge bine piata muncii? Numarul somerilor, tot mai mic in 2019