Doua treimi dintre respondenti calatoresc in strainatate cel putin o data pe an, iar media calatoriilor in afara tarii a tuturor participantilor la studiu este de 1,5/an, potrivit unui studiu realizat de momondo.ro. Dintre acestia, 46% planifica maxim 2 iesiri din tara in decursul unui an.

Cei mai multi dintre cei care ies din tara in fiecare an o fac pentru a petrece vacanta in locuri diferite de cele in care traiesc, fie pentru a intalni oameni din alte culturi, fie pentru a se relaxa in locuri speciale, pe care nu le pot regasi acasa. In ceea ce priveste aceste calatorii de vacanta, 42% dintre romani au afirmat ca vor avea ca destinatie locatii din afara tarii, in 2019.

Aproximativ trei sferturi dintre respondenti (70%) au afirmat ca atunci cand calatoresc simt ca imaginea lor despre cultura cu care iau contact se imbunatateste. Practic, multe dintre ideile preconcepute se demitizeaza si raman cu o parere mai clara despre societatea pe care o viziteaza, fara sa mai fie influentati la fel de mult de ceea ce citesc sau aud despre locul respectiv.

Aproape la fel de multi oameni (68%) considera ca devin mai toleranti in ceea ce priveste diversitatea si diferentele dintre noi.

Momentul in care copiii incep sa locuiasca in alt loc decat parintii lor reprezinta un prag psihologic major, fapt pentru care ne dorim ca unele valori sa fie deja asumate cand acel timp soseste si alegem sa le antrenam in timpul calatoriilor. Cele mai importante invataturi sunt considerate toleranta si respectul pentru alti oameni (67%), responsabilitatea (66%) si independenta (47%) iar mai mult de jumatate dintre respondenti (56%) cred ca societatea, prin oamenii ei, este cea care ar trebui sa se asigure de insusirea acestor valori.

Chiar daca aproape jumatate dintre participanti considera ca astazi oamenii sunt mai putin toleranti decat in urma cu 5 ani, 61% sunt de parere ca lumea devine tot mai unita si ca piedicile in calea acestui trend sunt mai putine decat lucrurile care il sustin. Prin urmare, calatorind mai mult vom deveni mai toleranti, iar sentimentul de uniune si comunitate se va dezvolta tot mai mult, pregatindu-ne sa facem lumea mai buna, mai deschisa.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri