Peste cinci milioane de turisti straini au vizitat Bulgaria in 2006, cifra ce reprezinta un nou record pentru aceast stat, au anuntat oficialii bulgari, prezenti la targul international de turism ce se desfasoara la Stuttgart.

Sectorul de turism a adus Bulgariei venituri de peste doua miliarde de euro in cursul anului trecut, inregistrand peste 5.158.000 de turisti, a declarat directorul adjunct al Agentiei Nationale de Turism din Bulgaria, Stanislav Novakov, prezent la tangul turistic Caravan-Motor-Touristik din Stuttgart, informeaza NewsIn. Agentia de stat a prezentat Bulgaria drept o destinatie moderna si dinamica, oferind optiuni de vacante traditionale sau alternative (golf, statiuni, turism cultural sau ecologic).

Recenta aderare a Bulgariei la Uniunea Europeana reprezinta principalul punct de interes prezentat de Bulgaria la targul turistic, care a inceput duminica. Prezentat sub motto-ul "Bulgaria - Noul stat membru al UE", standul tarii a fost inaugurat de ministrul bulgar de externe, Ivaylo Kalfin. Aproximativ 1500 de companii din peste 90 de state sunt prezente la acest targ turistic, al caror scop este atragerea atentiei celor 200.000 de vizitatori ai evenimentului. Organizatorii acestui targ au declarat ca odata cu aderarea la Uniunea Europeana, statele din Europa de Est au devenit o destinatie turistica mult mai populara.

In luna noiembrie 2006, Agentie Nationala de Turism a anuntat ca Bulgaria a incasat 1,557 miliarde de euro de pe urma turismului in primele noua luni ale anului 2006. Comparat cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul turistilor straini care au ales Bulgaria drept destinatie a crescut cu 5,39%, iar veniturile provenite de pe urma turismului au crescut cu 5,45%. Aproximativ 140 de mii de persoane muncesc in cadrul sectorului turistic, ceea ce reprezinta 4% din mana de lucru a Bulgariei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri