Inspectorii ANSVSA care activeaza in cadrul Comandamentului Sezon Estival 2019 au aplicat, in perioada 1-7 iulie, amenzi de 196.000 de lei, in urma controalelor desfasurate la unitati de pe litoral.

Controalele ANSVSA au vizat unitati amplasate in cele sapte zone de interes turistic - Navodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costinesti si Mangalia. Au fost verificate 249 de unitati, respectiv 107 restaurante, cinci pizzerii, cinci cantine, 31 de unitati de tip fast-food, 11 braserii, 20 de unitati tip bufet, doua unitati de tip bistro, 16 baruri, un snack-bar, o pensiune, 21 de magazine alimentare, 15 laboratoare de cofetarie/patiserie, trei cofetarii/patiserii, trei rulote, doua tonete de inghetata, un supermarket, un unitate de produse congelate, o carmangerie, doua depozite alimentare si o autoutilitara, se arata in comunicatul ANSVSA.

In urma acestor controale s-au constatat deficiente cu privire la manipularea necorespunzatoare a produselor alimentare, comercializarea directa catre consumatorul final a produselor alimentare in spatii neaprobate sanitar veterinar, conditii necorespunzatoare de igiena in spatiile de productie, etichetarea si ambalarea necorespunzatoare a produselor alimentare, depozitarea necorespunzatoare a produselor alimentare.

"Pentru abaterile de la legislatia sanitara veterinara si pentru siguranta alimentelor, 10 restaurante, patru unitati tip fast-food, doua baruri, doua laboratoare cofetarie/patiserie, doua unitati tip bufet, o pizzerie, o braserie, un snack bar, o pensiune si o autoutilitara au fost sanctionate contraventional, cu amenzi in valoare de 196.000 de lei", transmite ANSVSA.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri