Presedintele Consiliului Judetean Constanta (CJC), Nicusor Constantinescu, a declarat, marti, la Negru Voda, ca institutia sa doreste sa exploateze in continuare cladirile pe care le are in punctele de la frontiera cu Bulgaria, informeaza NewsIn. El a precizat ca vrea sa infiinteze la Vama Veche, Negru Voda si Ostrov, puncte de informare si sa incurajeze societatile comerciale sa deschida magazine si farmacii.

Nicusor Constantinescu a vizitat punctul de frontiera de la Negru Voda pentru a vedea care este situatia cladirii care apartine de CJC, precum si a celor in care s-au aflat magazine duty-free. Presedintele CJC afirma ca se va studia costul reabilitarii imobilelor din Vama Veche, Negru Voda, Ostrov si se va emite o hotarare prin care sa se aloce fondurile de rigoare.

La Negru Voda exista deja o linie de transport in comun cu microbuze intre acest oras si orasul bulgaresc Tolbusin. Prin urmare, nu vad de ce calatorii romani si bulgari, dar si turistii straini nu ar putea sa beneficieze de pliante si harti atat din judetul si tara noastra, cat si din Bulgaria, a declarat Nicusor Constantinescu.

Subcomisarul Cristian Cicu, seful Postului de Frontiera de la Negru Voda, a spus ca in acest moment, oprirea autovehiculelor in punctul de frontiera este interzisa, din cauza faptului ca cele doua benzi pe care se poate circula s-ar bloca cu TIR-uri si autoturisme.

Presedintele CJC a afirmat ca va propune amenajarea unor parcari astfel incat traficul de frontiera sa ramana fluidizat. O alta varianta este aceea ca bulgarii vor continua construirea unei sosele prin punctul lor de frontiera, iar in acest fel s-ar putea rezolva si problema aglomeratiei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri