Destinatiile europene si city break-urile au inregistrat, in sezonul de vara, cresteri de doua cifre fata de aceeasi perioada a anului 2018 in ceea ce priveste rezervarea biletelor de avion. Pretul mediu al biletelor de avion in perioada verii este in usoara scadere fata de anul 2018.

Cele mai cautate orase europene pentru calatorii de tip city break sunt Londra, Roma, Bruxelles, Paris si Milano, potrivit Vola.ro. Cele cinci destinatii au fost in varful topului si in anul anterior, insa datele anului 2019 arata o crestere de 10 - 13% fata de 2018, dupa numarul de bilete de avion rezervate. Londra conduce detasat in topul oraselor preferate de romani, inregistrand aproape 1.500 de rezervari doar in luna iunie, 2019, fie pentru calatorii tip city break, fie pentru calatoriile romanilor din diaspora.

Viena si Dublin au urcat suprinzator de mult in preferintele romanilor, inregistrand cresteri de peste 20% in numarul biletelor de avion rezervate pentru vara aceasta.

"Sezonul de vara in rezervarile biletelor de avion pe Vola.ro ramane predominat de cei care vin acasa in vacanta de vara (studenti sau persoane care lucreaza in alte tari). Anul acesta am vazut si o crestere a destinatiilor de city break si, din datele pe care le avem reiese ca din ce in ce mai multi turisti romani opteaza pentru 1 sau chiar 2 city break-uri de maxim 3-4 zile, in timpul sezonului de vara", a declarat Claudia Tocila, director de Marketing Vola.ro.

Daca in 2018 romanii care si-au dorit sa calatoreasca vara au platit aproape 133 euro / persoana pe biletul de avion, in sezonul de vara 2019 pretul mediu a scazut la 127,62 euro / persoana.

Citeste si:
Romanii pierd anual zeci de mii de euro anulandu-si biletele de avion
Romanii pierd anual zeci de...

Pentru pachetele de vacanta, Turcia (Antalya) si Grecia (Rhodos, Corfu, Zakynthos) raman destinatiile cele mai populare, insa romanii se arata din ce in ce mai interesati de destinatiile spaniole: Tenerife, Palma de Mallorca, Costa Brava.

Turistii care prefera city break-urile in perioada verii fie opteaza pentru bilete doar dus, care sa le ofere posibilitatea sa aleaga returul dintr-un alt oras, fie opteaza pentru perioade scurte de calatorie de maxim patru zile. Peste 70% dintre turistii care calatoresc vara in city break-uri nu isi cumpara si bagaj de cala.

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Idei de vacanta: destinatii turistice pentru orice buzunar