Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a semnat contractul de finantare pentru partia olimpica de schi din Borsa, un proiect de interes national.

Aproximativ 22 milioane de euro vor fi investite, la Borsa, pentru constructia unei partii de schi de 2.650 de metri, iar Ministerul Turismului va contribui cu 90% din investitia de baza. Proiectul prevede si o instalatie de inzapezit artificial, instalatie de iluminat partia (iluminat pentru antrenamente si pentru competitii), finalizarea si modernizarea telegondolei, parcare auto etajata de 80 de locuri si masini de batut zapada.

"Am semnat un proiect foarte important pentru dezvoltarea turismului din Maramures. Partia de schi de la Borsa este doar un prim pas pentru dezvoltarea turismului 365 de zile pe an, mai ales ca zonele montane din Romania sunt destinatii atat pentru perioada de vara, cat si pentru cea de iarna. Asadar, astept la minister inca un proiect de la Borsa destinat turismului din sezonul de vara. Proiectul pe care l-am semnat este unul ambitios, dar realizabil si voi reveni la Borsa pe cat de des este posibil pentru a vedea evolutia lucrarilor", a declarat Bogdan Trif, ministrul Turismului.

Potrivit contractului, partia de schi ar trebui sa fie finalizata pana lui 2021 si va fi destinata atat amatorilor de schi, cat si pentru organizarea de competitii sportive.

Ministrul Turismului urmeaza sa semneze in perioada urmatoare inca trei proiecte importante pentru turismul din Romania la Constanta, Sibiu si Calarasi.

Citeste si:
Vouchere de vacanta: Ce schimbari anunta Min. Turismului din 2020
Ministerul Turismului schimba...

Citeste si: Ministerul Turismului a finalizat finantarea investitiei necesare dezvoltarii domeniului schiabil de la Voineasa

Sursa foto: Shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Romania, nominalizata in top 5 cele mai cautate destinatii in 2020