Anul trecut, peste 15 milioane de turisti au vizitat Coreea de Sud, aceasta tara fiind in topul primelor 20 de tari cu cel mai mare numar de vizitatori la nivel mondial. Chiar daca majoritatea turistilor provin din tarile vecine – China (aproape 5 milioane de persoane), Japonia (circa 3 milioane de vizitatori) si Taiwan (peste 1 milion de turisti), din 2010 si pana in prezent din ce in ce mai multi europeni sunt interesati de tara asiatica. Principalele atractii o reprezinta gradul mare de tehnologizare, frumusetile naturale si asa numitul „Korean Wave” - pop culture. E.S. Dl. KIM Eun-joong, ambasadorul Republicii Coreea la Bucuresti, a facut, pentru Wall-Street, trei recomandari pentru o vacanta in Coreea de Sud.


Seul – a doua zona metropolitana din lume

Seul este cel mai mare oras si capitala Coreei de Sud de peste 600 de ani, fiind totodata a doua cea mai mare zona metropolitana din lume, dupa Tokyo, cu 20 de milioane de locuitori. De la stabilirea Republicii Coreea in 1948, a fost capitala acestei tari, cu exceptia unei scurte perioade de timp in timpul Razboiului Coreei. Este situat in nord-vestul tarii, sub linia de demarcatie, pe raul Han.

„Desi este unul dintre cele mai moderne orase din lume, Seul are si multe atractii traditionale, cum ar fi palate si temple budiste. In plus, in aproprierea raului Han, turistii se pot delecta in numeroase parcuri si zone verzi”, explica diplomatul sud-coreean.

Atractiile principale ale Seului sunt Palatul Gyeongbokgung, districtele Myeongdong si Dongdaemun – pentru shopping, Turnul N Seul, muntele Namsan, mormintele regale ale Dinastiei Joseon sau fortareata Hwaseong. De asemenea, in Seul, se afla sediile principale ale multinationalelor Samsung, LG si Hyundai.

Insula Jeju - singurul loc din lume cu trei certificari UNESCO

Jeju, insula de origine vulcanica, se gaseste in partea sudica a Coreei de care este despartita prin Stramtoarea Coreei. I se mai spune si „Insula zeilor” deoarece legenda spune ca locuitorii insulei sunt urmasii a trei semi-zei care erau progeniturile zeitatilor Samsung.

Jeju este si singurul loc din lume care are trei certificate UNESCO: Rezervatia Biosferei (2002), loc din Patrimoniul Mondial (2007), si Geoparc Mondial (2010). In plus, insula a fost aleasa una dintre cele 7 noi minuni ale naturii, de catre „Swiss-based New 7 Wonders Foundation”.

Jeju este destinatie de vacanta iubita atat de turistii straini cat si de coreeni. A fost desemnata drept patrimoniu natural mondial UNESCO si ofera atat plaje frumoase cat si peisaje naturale exotice si pesteri vulcanice.

Insula ofera turistilor o gama larga de activitati: drumetii pe cel mai inalt varf din Coreea de Sud - Halla-san, vizite la formatiunile vulcanice, echitatie, sporturi nautice sau relaxare pe plaje.

Busan – capitala estivala a Coreei

Busan este al doilea oras al Coreei de Sud, dupa Seul, si al zecelea port din lume. Multi straini aleg sa se stabileasca in Busan, datorita traditiei gastronomice, facilitatilor moderne pentru activitatile nautice si peisajelor splendide.

Haeundae, plaja de marca inregistrata a Busanului, merita vizitata cu siguranta. De asemenea, va puteti bucura de o mare varietate de mancare stradala in pietele locale unde puteti incerca preparate cu fructe de mare, precum Sashimi (peste crud) si Maeuntang (tocana picanta de peste), la un pret rezonabil.

Alte atractii ale Busanului sunt templul Beomeosa, aflat pe muntele Geumjeong, podul Busan Gwangwan, parcul Taejongdae ori centrul comercial Shinsegae, inregistrat in Cartea Recordurilor ca cel mai mare magazin din lume cu 14 etaje.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Roxana Grosu
Roxana a absolvit Facultatea de Litere , fiind și traducător autorizat de engleză și franceză. Are o experiență de peste 15 ani în presă și comunicare, este grammar nazi și pasionată de istoria artei. Ca jurnalist, a lucrat pentru publicații precum Businessmen's, Bucharest Business Week , România Liberă - unde a fost editor coordonator - și Wall-Street.ro . De-a lungul carierei jurnalistice, Roxana a scris pe domenii precum diplomație , turism , aviație , retail ,...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri