Pentru turistii romani, Bulgaria este cunoscuta, in special, pentru statiunile de pe litoral, insa tara are multe alte atractii turistice. Una dintre ele este Veliko Tarnovo, un oras medieval autentic, o alternativa la plajele aglomerate.

Veliko Tarnovo sau Orasul Tarilor, asa cum mai era denumit, se afla la circa 200 de kilometri de Bucuresti. Va puteti rezerva cateva zile pentru a explora orasul care respira istorie si cultura, dar si pentru a admira peisajul. Compania FlixBus opereaza zilnic doua curse directe spre Veliko Tarnovo.

O plimbare pe stradutele in trepte printre casele din piatra si privelistea care se deschide din oras spre rau este cel mai bun mod de a explora acest orasel boem care respira istorie si cultura. La fiecare colt de strada veti da peste o panorama neasteptata. Un loc unde puteti face fotografii perfecte pentru Instagram? Incercati faimosul pod Stambolov care traverseaza raul Iantra si ofera o vedere minunata asupra dealurile iconice din Veliko Tarnovo. Construit in 1892, podul este unul dintre primele poduri din otel construite in Balcani.

Fortareata Tarevet, care dateaza din secolul al XII-lea, este unul dintre cele mai importante monumente medievale din Bulgaria si principalul punct de atractie turistica din zona. In jurul fortaretei se mai afla muzee, cateva biserici cu picturi murale si o galerie de arta, o locatie impresionanta, situata in capatul unei curbe sinuoase a raului Iantra.

Restaurante cu o priveliste de neuitat

Numeroasele restaurante amplasate pe strada principala a orasului, strada Stefan Stambolov, ofera prilejul unor mese delicioase, dar si o panorama de neuitat. Potrivit Tripadvisor, unul dintre restaurantele favourite ale turistilor este Shtastliveca, unde puteti degusta preparate traditionale bulgaresti precum salata shopska, vinete umplute sau diferite tipuri de carne la gratar. In aceeasi zona, o multime de cafenele cochete bulgaresti, grecesti si albaneze va asteapta sa le treceti pragul.

O drumetie scurta de vara

Orasul Arbanasi, care se afla la mai putin de 10 kilometri distanta de Veliko Tarnovo este apreciat pentru aerul pitoresc si o buna oportunitate pentru o scurta drumetie. Situat pe o colina, Arbanasi ofera o priveliste frumoasa asupra orasului Veliko Tarnovo si a cetatii Tarevet.

Citeste si: Vacanta in Bulgaria: cele mai populare, dar si cele mai izolate plaje de pe litoralul Marii Negre

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri