192.000 de nopti au fost platite cu vouchere de vacanta, in sezonul de vara 2019, cu 269% mai mult fata de anul trecut, cand au fost doar 52.000 de nopti platite cu tichete, potrivit datelor furnizate de platforma de rezervari hoteliere Travelminit.ro. Litoralul, Valea Prahovei, statiunile balneare si principalele orase din tara sunt in topul destinatiilor alese de romani pentru vacanta de vara in Romania.

"Daca in 2018 romanii erau reticenti sa foloseasca voucherele de vacanta si multe dintre pensiuni si hoteluri inca nu acceptau aceasta forma de plata, in 2019 discutam despre aproape 200.000 de innoptari inregistrate de Travelminit.ro folosind vouchere de vacanta, pentru rezervarile cu check in in perioada 1 iunie – 31 august 2019", au transmis reprezentantii Travelminit.ro.

Turistii si hotelierii admit ca tichetele de vacanta ajuta la cresterea turismului romanesc si la descoperirea locurilor pitoresti din tara, in detrimentul marilor capitale europene, chiar daca pentru unele pachete trebuie sa plateasca suplimentar. Un pachet de vacanta platit cu vouchere de vacanta costa, in medie, in jur de 923 de lei. Cele mai rezervate tipuri de sejururi sunt fie vacante de weekend, cu 2-3 nopti cazare pentru doi adulti si doi copii, fie vacante extinse cu 4-5 nopti de cazare pentru un cuplu, cu toate mesele incluse.

Romanii cu vouchere aleg sa se cazeze la hoteluri si pensiuni de 3 stele. 45% dintre acestia aleg pensiunile, 28% aleg sa se cazeze la hoteluri si 10% la vile.

Rezervarile online au devenit tot mai populare, astfel ca doar 15% dintre rezervarile cu tichete de vacanta sunt facute prin call center, in timp ce 85% sunt finalizate pe platforma de rezervari online Travelminit.ro, multe rezervari fiind facute chiar de pe mobil.

Cea mai aglomerata perioada din sezonul de vara este intre 1 iulie si 18 august, atunci cand unitatile de cazare sunt in mare parte ocupate la capacitate maxima, fiind considerata perioada de varf a sezonului. Cele mai cautate si aglomerate perioade din primele 9 luni ale anului sunt Rusaliile, 14 – 18 iunie, si weekendul prelungit de Sfanta Maria, 15 – 18 august.

Voucherele de vacanta pot fi folosite in orice facilitate de cazare atestata de Ministerul Turismului si in orice destinatie din Romania. Cele mai solicitate zone turistice din Romania raman litoralul (Mamaia, Eforie Nord, Costinesti), Valea Prahovei (Sinaia, Busteni, Predeal, Bran), statiunile balneare (Sovata, Praid, Baile Herculane si Baile Felix) si orasele istorice (Sibiu, Sighisoara, Brasov, Cluj Napoca).

in 2018, Travelminit.ro a inregistrat 8 milioane de vizitatori, iar valoarea totala a rezervarilor a fost de 6 milioane de euro.

Sursa foto: ELEPHOTOS / Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri