August a fost o luna de varf pentru operatorii de turism din Delta Dunarii si din Dobrogea de Nord. Asociatia de Management al Destinatiei Turistice Delta Dunarii informeaza ca, pana acum, incluzand perioada mini-vacantei de Sfanta Maria, locurile de cazare acreditate din judetul Tulcea au fost ocupate in proportie de aproape 100%, iar pana la sfarsitul lunii august posibilitatile de cazare sunt limitate.

Dupa un august plin, Delta Dunarii, Tulcea si Dobrogea de Nord sunt pregatite sa-si intampine vizitatorii cu o gama variata de evenimente culturale, sportive si gastronomice.

Astfel, la sfarsitul lunii august, in Tulcea va avea loc Rowmania, festivalul girat de Ivan Patzaichin, iar la Jurilovca va avea loc Festivalul Borsului Lipovenesc, editia a II-a. Ambele evenimente incep in august si se temina, duminica, 1 septembrie, ca un debut promitator pentru o noua luna plina de intamplari culturale.

Intre 5 si 8 septembrie, in municipiul Tulcea se va desfasura Festivalul de Carte Danubius. Pe langa targul de carte din Piata Civica a orasului, in spatiul consacrat al casei Avramide vor avea loc, in fiecare zi a festivalului, lansari de carte si concerte.

Pe 6 septembrie incepe, tot in municipiul Tulcea, Bienala internationala de pictura Alexandru Ciucurencu, deschisa publicului pana pe data de 11 octombrie.

Iubitorii gatronomiei deltaice se vor putea delecta, pe 7 si 8 septembrie, la Sarbatoarea borsului de peste din Delta Dunarii, editia I, ce va avea loc la Crisan, in inima Deltei.

In aceeasi perioada, 7-8 septembrie, au loc zilele comunei Baia, eveniment dedicat atat localnicilor cat si turistilor care se pot opri pe drumul dintre Constanta si Tulcea.

Intre 20 si 21 septembrie are loc, la Somova, concursul de mountain bike Explorer Somova XCO, etapa unde se acumuleaza puncte pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2020.

Iubitorii de ambarcatiuni pot vizita, intre 26 si 29 septembrie, Yacht Fish Delta, pe faleza tulceana a Dunarii.

Pe 27 septembrie incepe, la Teatrul Jean Bart din Tulcea, Festivalul Tragos, cel mai important festival de teatru al Dobrogei.

Pe 28 septembrie debuteaza, in Piata Civica, Targul de Toamna, care va tine pana pe 30 septembrie, dand ocazia turistilor si localnicilor sa intalneasca producatori si mestesugari din intreg judetul.

Intre 29 si 30 septembrie are loc, tot in Tulcea, Nocturna Bibliotecilor.

Judetul Tulcea - Delta Dunarii continua sa fie in preferintele turistilor romani si straini. In primele sase luni din 2019, peste 55.600 de turisti au vizitat zona, in crestere fata de anul anterior. AMDTDD a contribuit activ la dezvoltarea si promovarea destinatiei turistice Delta Dunarii si a judetului Tulcea, urmarind in mod prioritar, crearea si promovarea unui produs turistic integrat, bazat pe elemente de multiculturalitate, traditii, mestesuguri, gastronomie locala si biodiversitate, si implicit consolidarea platformei de parteneriat public - privat.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri