Doar 2,7% dintre turistii straini care au ajuns in Romania in luna iulie au ales sa vina in statiunile de pe litoral, informeaza Institutul National de Statistica intr-un raport publicat la sfarsitul lunii august, arata Info Sud-Est.

Un procent covarsitor dintre acestia, de 72%, a vizitat Bucurestiul sau alte resedinte de judet in afara de Tulcea.

Zona Deltei Dunarii, inclusiv orasul Tulcea, au fost vizitate de un numar si mai mic de turisti, de 1,1%. Toate aceste cifre arata o scadere a numarului de straini care au vizitat litoralul, Delta, Constanta si Tulcea, fata de luna iulie a anului 2018.

Cu toate acestea, conform informatiilor publicate de-a lungul timpului de INS, Delta Dunarii si Tulcea au inregistrat o crestere spectaculoasa a numarului de turisti straini, in ultimul an.

Apoi, in luna iulie 2019, totalul turistilor, romani si straini, inregistrati in unitatile de cazare din intreaga tara a fost de 1,65 milioane, iar innoptarile au fost de 4,4 milioane. Acest lucru inseamna ca turistii nu au petrecut, in medie, mai mult de 2,6 nopti in statiunile si orasele romanesti.

Citeste si:
Romania poate primi de 10 ori mai multi turisti straini.Care e solutia
Fodoreanu: Gradul de ocupare...

Conform informatiilor publicate de INS, turistii straini au stat, in medie, doar 2 zile in statiunile si orasele din Romania.

Totusi, in luna iulie 2019, comparativ cu luna corespunzatoare din anul precedent, atat sosirile cat si innoptarile in structurile de primire turistica cu funcţiuni de cazare au crescut cu 3,6%, respectiv 3,5%.

Citeste articolul integral pe Info Sud-Est.

Citeste si:
Sezonul estival 2018, unul dintre cele mai bune din ultimii 20 de ani
Consultant in turism: Sezonul...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Min.Turism dezvolta ecoturismul. Mediul privat reclama lipsa de dialog