Un incendiu puternic a izbucnit duminica, 15 septembrie, pe insula Zakynthos si a determinat evacuarea populatiei din doua localitati, transmite Reuters. Insula Zakynthos se afla la aproximativ 300 de kilometri vest de Atena.

Un incendiu puternic a izbucnit duminica, 15 septembrie, pe insula Zakynthos si a determinat evacuarea populatiei din doua localitati, transmite Reuters.

Insula Zakynthos se afla la aproximativ 300 de kilometri vest de Atena. „Am evacuat aproximativ 300 de locuitori si turisti din satele Keri si Agalas ca masura de precautie”, a declarat pentru Reuters un purtator de cuvant al pompierilor.

„Focul a ajuns in apropierea caselor”, a spus acesta, potrivit Agerpres.

Peste 100 de pompieri se lupta cu flacarile, cu ajutorul a 28 de masini. Totodata, 2 elicoptere si 4 avioane participa la operatiunile de stingere a incendiului. Si in luna august, sute de turisti au fost evacuati din insula greceasca Samos, din cauza incendiilor de padure. Oamenii au fost preluati de fortele de interventie din hoteluri si de pe plaje si dusi intr-un oras din partea opusa a insulei.

Citeste si:
Prima tara care interzice turistilor sa foloseasca cremele de bronzat
Prima tara care interzice...

Sursa foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Imaginea saptamanii: Incendiile din Australia, vazute din spatiu