Pasagerii companiei British Airways pot sa isi modifice optiunile sau isi vor primi banii inapoi in cazul in care sindicatul T&G va declansa o greva in perioadele 29-31 ianuarie, 5-7 februarie si 12-14 februarie, potrivit reprezentantilor biroului de presa al British Airways
Potrivit unui comunicat de presa remis, luni, agentiei NewsIn de British Airways, compania aeriana este extrem de dezamagita de decizia de sistare a negocierilor luata de sindicatul personalului de zbor "Transport and General workers Union" (T&G) si de anuntul facut, anunt care ameninta planurile de calatorie a sute de mii de pasageri British Airways. in cazul in care personalul va intra in greva, pasagerii fie si vor putea modifica optiunile de calatorie, fie isi vor primi banii inapoi.

Suntem constienti ca acestea sunt vremuri de ingrijorare pentru pasagerii nostri si din acest motiv, incepand cu data de 21 ianuarie, permitem pasagerilor care urmau sa zboare cu compania British Airways in perioada 29 ianuarie-16 februarie sa isi modifice datele de calatorie pe zboruri alternative, a declarat pentru NewsIn directorul Comercial British Airways Romania & Moldova, Corina Enciu.

Reprezentantii companiei aeriene sustin ca declansarea unor actiuni de greva a cate 72 de ore incepand cu data de 29 ianuarie va cauza o perturbare masiva a zborurilor pentru pasageri, generand totodata pierderi financiare inutile, intr-un moment in care British Airways se confrunta cu cea mai aspra competitie inregistrata pana acum.

"British Airways isi mentine angajamentul de a gasi solutii pasnice in cazul acestei dispute si solicita sindicatului renuntarea la aceasta amenintare, pentru a da negocierilor cele mai mari sanse de succes. Compania British Airways nu a impus schimbari si nici nu intentioneaza acest lucru. in schimb doreste sa negocieze noi modalitati de a colabora cu personalul de zbor, asa cum a mai facut-o si pentru alte categorii de personal, pentru a putea ajuta compania sa inregistreze success intr-o industrie extrem de competitiva si dinamica la nivel global", se arata in comunicatul de presa. Conform aceluiasi comunicat, compania a facut propuneri cu privire la schimbarea modului de aplicare a politicii de management al absentelor pentru personalul de zbor.

Referitor la discutiile avute cu reprezentantii sindicatului T&G, reprezentantii British Airways considera ca suplimentarea personalului si a diurnelor aferente acestora ar determina o majorare a costurilor anuale ale companiei cu 37 de milioane de lire sterline, costuri care insa "ar submina serios competivitatea companiei".

"Cu toate acestea, pe parcursul discutiilor purtate pana in prezent, sindicatul T&G si-a intarit pozitia. Ultima cerinta este marirea semnificativa a salariilor si revenirea la politica initiala, care permitea un nivel excesiv de absenta, inregistrat inaintea implementarii politicii actuale. Sindicatul cere o relaxare a acesteia, care ar determina din nou cresterea absentei personalului de zbor la 22 de zile pe an, iar revizuirea salariilor implica o crestere de pana la 18%", se mai spune in comunicatul companiei aeriene.

Sindicatul Transport and General workers Union (T&G) a notificat duminica British Airways de intentia sa de a indruma personalul de zbor la actiuni de greva in datele de 29, 30 si 31 ianuarie, 5, 6 si 7 februarie si 12, 13 si 14 februarie.

Personalul de bord al companiei de aviatie British Airways planuieste pentru sfarsitul lunii o greva de trei zile, dupa ce discutiile cu sindicatul privind redactarea unui nou plan de pensii si imbunatatirea conditiilor de lucru au esuat, relateaza Reuters.

Membrii sindicatului angajatilor British Airways - Transport and General Workers' (T&G) - vor intra in greva intre 29 si 31 ianuarie 2007, potrivit comunicatului remis presei. Sindicatul a precizat saptamana trecuta ca 96% din personalul de bord a votat in favoarea acestei greve, pe fondul nemultumirilor legate de politicile de acordare a concediilor pe caz de boala si a planului de pensii propuse de companie. Sindicatul reuneste 10.500 de salariati din totalul personalului de bord, de 14.000.

Amenintarea unei noi perturbari a traficului aerian, dupa cele cauzate de conditiile meteorologice din decembrie si de inasprirea masurilor de securitate din luna august a dus la deprecierea actiunilor companiei cu 1,54%, pana la 542,50 pence pe actiune. "Personalul de bord al BA a votat pentru a spune ca firma pentru care lucreaza a depasit masura. BA trebuie sa recastige increderea angajatilor personalului sau prin negocieri si nu prin impunerea unor schimbari, luand in considerare cererile angajatilor si nu prin neglijarea revendicarilor acestora", a declarat secretarul general adjunct al sindicatului, Jack Dromey, intr-un comunicat. Potrivit lui Dromey, nemultumirile sindicalistilor privesc acordarea concediilor pe caz de boala, salariile, efectivele de bord si nivelul de responsabilitate.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri