Ministerul Turismului a organizat, marti, o sedinta de lucru la care au participat reprezentanti ai Ministerului Afacerilor Externe si Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism din Romania, in contextul falimentului Thomas Cook.

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, a cerut reprezentantilor ANAT o situatie exacta a turistilor romani care au contractat servicii turistice de la tour operatorul Thomas Cook. "Pana in acest moment, nu au fost depuse la Ministerul Turismului sau Ministerul Afacerilor Externe si ANAT sesizari din partea turistilor romani care au contractat servicii/pachete turistice de la Thomas Cook. Din datele prezentate in cadrul Grupului de Lucru constituit la nivelul Ministerului Turismului, nu rezulta faptul ca, la ora actuala, ar exista cetateni romani aflati in dificultate astfel incat sa necesite repatrierea", a transmis Ministerul Turismului.

De asemenea, ministrul Turismului a cerut, printr-o adresa oficiala, tuturor agentiilor de turism din Romania sa raporteze la Minister situatia exacta a tuturor turistilor care au achizitionat pachete sau servicii turistice de la tour operatorul Thomas Cook.

Reprezentantii Ministerului Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani afectati si aflati in situatii deosebite sa solicite asistenta consulara la numerele de telefon ale misiunii diplomatice sau ale oficiului consular competent din statul de resedinta, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate si preluate de catre operatorii call center in regim de permanenta.

Toate sesizarile vor fi comunicate in regim de urgenta Grupului de Lucru constituit la Ministerul Turismului, care are in componenta si reprezentantii MAE si ANAT, astfel incat sa se poata interveni pentru rezolvarea problemelor in cel mai scurt timp.

Citeste si:
Retailerul german Karstadt preia 106 oficii de turism Thomas Cook
Retailerul german Karstadt...

"Ministerul Turismului, Ministerul Afacerilor Externe si ANAT vor asigura in continuare monitorizarea atenta a situatiei pana cand toti turistii care se afla in acest moment in executarea unui pachet turistic se vor intoarce in siguranta in tara", a mai transmis Ministerul Turismului.

Citeste si: De ce a intrat in faliment cea mai veche agentie de turism din lume?

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Burcea, Paralela 45: Turismul ar trebui sa devina prioritate nationala