Operatorii care vor inchiria plaje in sezonul estival vor avea obligatia sa lase libera cel putin 20 la suta din suprafata inchiriata, sa curete plaja pe tot parcursul zilei si sa transporte gunoiul la gropile de gunoi, a anuntat, vineri, ministerul mediului, printr-un comunicat remis NewsIn.

Potrivit comunicatului, Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor (MMGA) a modificat si completat Ordinul nr. 222/2006 pentru aprobarea instructiunilor privind organizarea si desfasurarea licitatiei publice pentru atribuirea contractelor de inchiriere a plajelor, pentru a nu mai fi repetata experienta din 2006, cand mai multe plaje au ramas neinchiriate, iar conditiile de igienizare nu erau clar specificate in document.

Noul act normativ stabileste atributii mai clare in ceea ce priveste igienizarea suprafetei de plaja inchiriata.Astfel, operatorii vor avea obligatia sa realizeze un program de curatire a plajei pe timpul zilei (nu doar la inceputul sau sfarsitul acesteia, cum era pana acum), sa execute zilnic lucrari de nivelare si afanare a plajei, cat si sa colecteze si sa transporte gunoiul la depozitele special amenajate.

Operatorii, potrivit ordinului, au obligatia de a lasa libera cel putin 20 la suta din suprafata inchiriata, pentru ca turistii sa-si poata aseza propriile lucruri. Amenajarea suprafetei de plaja inchiriate trebuie sa fie finalizata pana la data deschiderii oficiale a sezonului estival, se mai arata in comunicat.

De asemenea, in cazul in care este nevoie de repetarea unei licitatii la care au fost depuse doua oferte, dar numai una a fost acceptata, contractul de inchiriere se va incheia cu ofertantul calificat, in conditiile in care oferta tehnico-economica a acestuia indeplineste criteriile minime prevazute in caietul de sarcini.

"Mentionam ca aceasta completare este necesara, deoarece in anul 2006 au ramas neinchiriate sectoare de plaja pentru care au fost depuse doua sau mai multe oferte, dar nu a fost acceptata decat una. Din acest motiv, procedura de licitatie a trebuit sa fie de mai multe ori repetata, a precizat Lucia Ana Varga, secretar de stat in cadrul MMGA, citata in comunicat.De asemenea, cele 14 sectoare de plaja ramase neinchiriate in urma derularii licitatiei publice din anul 2006 au fost redimensionate, proces in urma caruia au fost amenajate 25 de sectoare care vor fi inchiriate inainte de inceperea sezonului estival 2007.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri