Izvoarele termale japoneze si baile in aer liber, de unde se poate admira privelistea Alpilor Japonezi, reprezinta un trend in crestere, conform euronews.com. Daca vrei sa lasi in urma agitatia oraselor si sa te relaxezi complet, poti testa stilul japonez.

Daca ai ajuns la concluzia ca esti pregatit pentru o vacanta in Orientul indepartat, pregateste-te sa fii surprins si sa intri in o cu totul alta lume decat cea cu care esti obisnuit. Poti descoperi Japonia prin ofertele de calatorie spre marile orase, insa, de acolo, te poti aventura spre zone mai putin vizitate de turisti, unde sa te bucuri de un alt fel de spa, de liniste si de caldura izvoarelor termale.

Extrem de diferit de conceptul occidental de spa, cel japonez nu pune accentul pe diete drastice, menite sa detoxifice organismul. Dimpotriva, oaspetii complexelor destinate relaxarii mananca trei mese pe zi si beau bere si sake. Elementul esential pentru starea de bine este apa izvoarelor termale (onsen), care are o temperatura intre 37 si 40 de grade Celsius.

Aceste izvoare sunt recunoscute pentru relaxarea psihicului, insa o serie de cercetatori japonezi sugereaza ca au efecte benefice si asupra corpului. Studiile arata ca apa izvoarelor termale poate fi de ajutor persoanelor care se recupereaza dupa operatii si, de asemenea, celor care sufera de reumatism si boli ale pielii. Apele pot fi utilizate in orice moment al zilei, inclusiv seara, pentru un somn relaxant.

Sursa foto: shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri