Pentru cei care isi petrec sarbatorile acasa, dar se gandesc sa-si ia cateva zile de concediu la inceputul anului viitor, agentiile de turism au pregatit oferte pentru mai multe bugete, atat in destinatii cu zapada, cat si in zone calde.

Ianuarie, luna destinatiilor exotice

La Paralela 45, cele mai cautate destinatii pentru luna ianuarie sunt cele cu plaja, vacanta in Maldive fiind prima optiune. Un sejur de sapte nopti, din 16 ianuarie, incepe de la 1.531 de euro/persoana. Pretul include sapte nopti de cazare si masa conform ofertei hotelului ales, bilet de avion cu plecare din Cluj, transferuri si taxe de aeroport. O alta destinatie exotica pentru ianuarie este Mauritius. Un sejur de sapte nopti la un hotel de 3 stele, cu mic dejun inclus, bilet de avion, transferuri si taxe de aeroport incluse, porneste de la 1.479 de euro/persoana.

Hurghada si Sharm el Sheikh, cele doua statiuni din Egipt, sunt cautate in luna ianuarie datorita serviciilor de 5 stele si all inclusive. Astfel, un sejur de sapte nopti in Hurghada, cu bilet de avion cursa charter, transferuri, taxe de aeroport, porneste de la 560 de euro/persoana. Pentru Sharm el Sheikh, preturile pornesc de la 650 de euro/persoana pentru un sejur de sapte nopti, bilet de avion cursa charter, transferuri si taxe de aeroport.

“In luna ianuarie, am constatat o schimbare a pietei. Daca pana acum trei ani, pentru agentiile de turism luna ianuarie era o luna cu mai putine rezervari, acum piata s-a schimbat radical. Oamenii au mai mult timp sa analizeze, sa se documenteze in perioada Sarbatorilor si sa rezerve online. Turistii sunt mult mai bine informati, stiu de pragurile de reduceri Early Booking si fac rezervari online direct pe site, optand, de cele mai multe ori, inclusive pentru plata in rate cu cardul”, declara Alin Burcea, CEO Paralela 45.

Si de la Dertour se pot achizitiona vacante de 9 nopti in Mauritius, cu plecare din 17 ianuarie, la pretul de 1449 de euro de persoana per pachet. De asemenea, din 12 ianuarie, in fiecare duminica, se fac plecari spre Hurghada, pachetele de calatorie de sapte nopti avand preturi de la 465 euro/persoana.

Preturi mai mici la inceput de an

Si la Christian Tour vacantele exotice se vand bine, pentru ca sunt mai ieftine la inceputul anului, comparativ cu perioada de varf care este Revelionul. Cei care merg in Dubai in luna ianuarie vor prinde nu doar Dubai Shopping Festival (cel mai mare festival de shopping din Orient), ci si preturi mai mici decat in perioada sarbatorilor:
- De la 441 euro/pers + 145 taxe – hoteluri de 3 stele
- De la 537 euro/pers + 145 taxe – hoteluri de 4 stele
- De la 651 euro/pers + 145 taxe – hoteluri de 5 stele.

„Croazierele exotice sunt si ele mai accesibile in ianuarie: cei care aleg croaziera Dubai - Abu Dhabi - Oman (All Inclusive), cu data de plecare 24 ianuarie, platesc de la 751 euro/persoana + taxe portuare 220 euro + taxa de serviciu 77 euro/persoana. In plus, dupa perioada sarbatorilor de iarna, si city-break-urile sunt mai ieftine. Sunt alese în special destinatiile catre care exista zboruri directe si cazarile de 3 și 4 stele, situate aproape de obiectivele turistice importante ori aproape de mijloace de transport in comun (statie de metrou, statie de autobuz)”, precizeaza pentru Wall Street Raluca Taculescu, managerul departamentului de ticketing al Christian Tour.

City break-uri la schi si vacante lungi la plaja

Eximtur le propune celor care vor sa-si ia o minivacanta in ianuarie un city break la Roma. Cazarea se face intr-un hotel de 4 stele din Roma, iar pretul este de 172 euro de persoana / loc in camera dubla superioara, cu mic dejun / sejur de trei nopti in perioada 11-14 ianuarie 2020. Oferta include bilet de avion cu plecare din Bucuresti, taxe de aeroport incluse si cazare cu mic dejun. Pretul nu include bagaj de cala, transfer de la/la aeroport, asigurari, taxa de oras.

Pentru cei care au mai multe zile libere la dispozitie, Eximtur recomanda un sejur in Thailanda - Pattaya si Bangkok, cu plecare din Bucuresti. Durata sejurului este de opt nopti, cu plecare pe 24 ianuarie 2020, iar pretul este de 1286 euro de persoana.
Servicii incluse:
- Opt nopti de cazare in hoteluri de 5 stele;
- Cinci nopti in Pattaya la hotel de 5 stele, camere Deluxe GV;
- Trei nopti in Bangkok la hotel de 5 stele, camere Deluxe;
- Tip de masa: sapte zile mic dejun;
- Zbor Otopeni - Bangkok - Otopeni cu escala in Dubai;
- Taxe de aeroport;
- Transferuri aeroport - hotel - aeroport;
- Intrarile la obiectivele mentionate in program;
- Tur al orasului Bangkok cu vizitarea a trei temple: Wat Po, Wat Trimit si Wat Benjamaborphit;
- Vizita la Ferma de Crocodili, Samut Prakan;
- Asistenta turistica pe toata perioada programului, ghid local si conducator de grup roman pe parcursul intregii excursii.

“Interes major au aratat turistii si pentru sejururile la schi in Bulgaria si Austria, rezervarile venind in numar destul de mare inca de la comunicarea schimbarii structurii anului scolar, care nu mai include vacanta din luna februarie. Oferta la ski in Bulgaria include un sejur de sapte nopti in perioada 11 - 18 ianuarie 2020, la pretul de 129 euro/persoana/loc in camera dubla standard, cu mic dejun, la hotel de 3 stele in Bansko. Oferta include acces la centrul de wellness (piscina, sauna etc) si ski shuttle. Pretul nu include transport, ski pass, asigurari, taxa de statiune”, spune Mihaela Draghici, director PR & Comunicare la Eximtur.

La Veltravel, ofertele lunii ianuarie includ city break-uri, cu avion + cazare, la Varsovia (de la 77 euro/persoana), Valencia (de la 114 euro/persoana) si Dublin (de la 142 euro/persoana).

La Eturia, oferta last minute este un sejur in Barbados incepand din 3 ianuarie, la tariful promotional de 1390 de euro/persoana. Oferta include zbor si 7 nopti de cazare fara mese.

Vola.ro a analizat tarifele tuturor biletelor de avion vandute pe site in ultimii patru ani si a observat ca in luna ianuarie sunt cele mai mici preturi din an, indiferent de destinatia aleasa. Din acest motiv, pe vola.ro, ianuarie s-a transformat in Ieftinuarie, luna in care se pot rezerva oferte ieftine pentru tot restul anului. Pentru cei care nu stiu sigur daca vor putea calatori la o anumita data, exista posibilitatea sa isi rezerve si un bilet de avion rambursabil, care va putea fi anulat oricand si din orice motiv. Asadar, cei care stiu unde vor sa calatoreasca anul viitor, isi pot rezerva bilete de avion imediat dupa sarbatorile de iarna si pot beneficia de cele mai bune preturi din an.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri