Desi vacantele de Craciun si Revelion sunt printre cele mai scumpe din intreaga perioada a anului, romanii continua sa profite din plin de zilele de concediu si sa se bucure de experiente inedite in alte tari. Care au fost cele mai cautate destinatii pentru sarbatorile de iarna ale anului 2019 si cat costa zborurile?

Motorul gratuit de cautare pentru calatorii momondo.ro a analizat cautarile de zboruri cu plecare din orasele romanesti pentru a observa care sunt destinatiile preferate pentru vacanta de iarna care se apropie si cum s-au transformat preturile fata de cele de anul trecut.

Dubai, cea mai cautata destinatie de iarna a romanilor

La nivel national, cea mai cautata destinatie pentru perioada care cuprinde sarbatorile de iarna este Dubai. Temperaturile ideale pentru a vizita „orasul recordurilor mondiale” contribuie din plin la alegerile turistilor romani, pe langa preturile tot mai atractive ale biletelor de avion. Pretul mediu al unui zbor in aceasta perioada a scazut fata de anul precedent cu aproximativ 5%, ajungand acum la 395 euro, in medie. Viena, Londra, Roma si Phuket completeaza clasamentul celor mai cautate cinci destinatii pentru zborurile cu plecare din Romania.


Separand cautarile cu plecare din orasele mari din Romania, s-a constatat ca acele cinci destinatii care stabilesc clasamentul la nivel national sunt si puternic influentate de zborurile din Otopeni, topul avand aceeasi configuratie. In ceea ce priveste orasul Cluj-Napoca, cele mai dorite destinatii de iarna par sa fie Malta, Roma si Londra, iar cele care s-au remarcat cel mai des in cautarile iesenilor sunt Londra, Roma si Milano. Londra este prima optiune si in cautarile de zboruri cu plecare din Sibiu, Suceava si Bacau.

Ce e nou in topul cautarilor

Miami, Denpasar (Bali), Varsovia si New York au crescut in topul preferintelor romanilor, ajungand printre cele mai cautate 20 de destinatii pentru perioada vacantei de iarna, devansand destinatii ca Santa Cruz (Tenerife), Colombo (Sri-Lanka), Larnaca sau Bruxelles, care faceau parte din acest clasament in anul anterior.

Dintre cele mai cautate destinatii pentru iarna, de cea mai mare crestere a interesului romanilor se bucura Miami, care a urcat 18 pozitii fata de anul trecut, iar Colombo a pierdut cel mai mult interes, coborand 24 de pozitii.

Cum au evoluat preturile pentru cele mai cautate 10 destinatii

Top 10 destinatii si preturi

Destinatie Pretul mediu al unui zbor dus-intors Evolutia preturilor fata de anul anterior
Dubai 395 euro

-5%

Viena 102 euro

-16%

Londra 133 euro -11%
Roma 101 euro +7%
Phuket 704 euro +10%
Istanbul 174 euro +12%
Milano 96 euro +16%
Paris 164 euro -7%
Barcelona 172 euro 2%
Atena 121 euro -2%

Romania, in topul alegerilor pentru vacantele de peste 5 zile

Romania conduce detasat in clasamentul preferintelor romanilor cand e vorba de vacante care dureaza peste 5 zile, arata primul val al studiului cantitativ „Traveler’s Persona Study”, realizat de EXACT Business Solutions in noiembrie 2019. Studiul a fost realizat la nivel urban pe 1083 respondenti, utilizatori de internet, cu varste de peste 18 ani, care au plecat in cel putin o vacanta in ultimele sase luni.

unsplash.com

Sursa foto: unsplash.com

Rezultatele arata ca Romania este preferata de 41% dintre romanii din mediul urban cand e vorba de plecat intr-o vacanta mai mare de 5 zile. Locul al doilea este ocupat de Grecia, cu 16%, iar pe locul al treilea se situeaza Bulgaria si Italia, cu 12%. Cand planifica o astfel de vacanta, 56% dintre romani se informeaza in primul rand de la membrii familiei si de la prieteni.

In ceea ce priveste city break-urile externe, 18% dintre romanii care au ales o astfel de vacanta anul acesta au mers la Roma, 11% la Paris si 6% la Viena. 6 din 10 romani care pleaca in city break-uri calatoresc cu partenerul si aleg ca mijloc de transport avionul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »



Setari Cookie-uri