Din ce in ce mai multi romani isi cumpara vacanta la mare cu 10-12 luni inainte. Motivul? Preturile sunt cu 10-20% mai mici, iar in unele cazuri reducerea trece de 50%.

Numarul romanilor care isi cumpara vacante la mare in anul anterior calatoriei, pentru a beneficia de reduceri cat mai mari, a crescut cu 40% fata de 2018, potrivit unui studiu al agentiei Litoralulromanesc.ro.

"Explicatia este maturizarea pietei, cu consumatori mai informati si mai pregatiti sa aleaga oferta potrivita. Oamenii isi aloca bugete si au si instrumente bancare prin care pot plati in rate, fara dobanda", considera Ionut Nedea, director general Litoralulromanesc.ro.

Vanzarile de vacante la mare pentru 2020 au inceput inca din luna august a acestui an, cand au fost lansate primele tarife. “Eu am convingerea ca, daca am lansa primele tarife pentru anul viitor in luna iunie, am vinde inca de atunci”, adauga directorul agentiei.

In acest context, in care romanii apeleaza tot mai des la early booking pentru vacanta de vara, tot mai multi hotelieri au inceput sa plafoneze numarul de camere vandute cu reducere, astfel incat sa nu depaseasca 30% din total, iar vacantele in varf de sezon beneficiaza de mai putine discounturi, chiar daca sunt cumparate cu un an inainte. Daca, in anii anteriori, multi hotelieri erau dispusi sa vanda toate camerele cu reducere, cererea mare pentru litoral din ultimii doi ani i-a determinat sa-si schimbe strategia.

Cel mai repede se vand camerele din hotelurile de 4 stele, se mai arata in studiu, pentru ca o reducere de 20% dintr-o suma mare este semnificativa pentru bugetul de vacanta.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri