Termenul HoReCa este folosit in industria turistica pentru a defini domeniul de activitate care ofera atat servicii de cazare, cat si de hranire, prin intermediul restaurantelor sau prin catering. In aceasta categorie se inscriu si barurile, business care poate sa porneasca de la nevoile si preferintele antreprenorului. Afla, din articolul de mai jos, care sunt cele mai importante sfaturi de amenajare a unui bar de la experti, prin intermediul carora orice afacere poate sa aiba succes.

Scaunele

Primul lucru de care trebuie sa se tina cont in amenajarea unui bar consta in alegerea potrivita a scaunelor. Din acest motiv, producatorii incearca sa aduca pe piata modele care sa satisfaca cele mai exigente nevoi, tinand cont de faptul ca scaunele trebuie sa indeplineasca, simultan, trei conditii: aspect estetic placut, confort si utilitate. Poti gasi online scaune de bar, care sa se potriveasca decorului, alese si in functie de inaltimea mesei. Atunci cand alegi scaunele de bar, nu sunt importante doar modelul sau pretul, ci si inaltimea lor. Exista 3 tipuri importante de scaune de bar: scaune de tejghea, cu o inaltime de pana la 65 de cm, scaune de bar clasice, cu o inaltime de pana la 76 de cm, si scaune de bar de tip spectator, cu o inaltime de peste 90 de cm.

Sursele de lumină

Pentru ca prima impresie conteaza pentru cei care trec pragul unui bar, aceasta trebuie sa fie de neuitat pentru clienti. O experienta placuta intr-un bar va fi influentata atat de calitatea serviciilor, cat si de atmosfera creata prin decor si sursele corespunzatoare de iluminare. Pentru ca lumina reprezinta cheia atmosferei dintr-un local, antreprenorii sunt sfatuiti sa acorde o grija deosebita iluminarii, pentru a atrage atentia asupra arhitecturii si a design-ului interior. Astfel, incearca sa iluminezi un perete decorativ sau foloseste-te de nise, pentru a incastra o banda cu LED, ideala pentru obtinerea luminii ambientale. Totodata, o lumina calda ii poate face pe clienti sa se simta in largul lor si sa ramana in bar cat mai mult timp.

Culorile

In ceea ce priveste alegerea potrivita a culorilor, prima regula face referire la tipul incaperii. Astfel, daca in spatiile de zi se pot folosi culori calde, precum galben, rosu sau verde deschis, pentru cele de noapte, asa cum sunt barurile, se preteaza culorile reci. Poti opta pentru albastru sau violet, care aduc un strop de eleganta si energie sau un mix de albastru si verde, care aduc decorul mai aproape de natura. Te poti indrepta si catre alegerea unui fundal alb, care sa scoata in evidenta o schema cromatica in culori tari.

Designul

Designul unui bar are rolul de a atrage preferintele estetice ale clientilor. Cu toate acestea, nu trebuie sa permiti partii estetice sa depaseasca functionalitatea barului. De pilda, poti pune accentul pe o sala curata si ingrijita si pe spatiile de depozitare, articole de artizanat, scaune de bar si plante verzi, pentru decor. Mai mult, un perete colorat sau un acvariu cu pesti ar putea reprezenta un punct central excelent, care sa ii incurajeze pe clienti sa treaca pragul barului tau.

Materialele folosite

Din fericire, te poti bucura de structuri de bar care se pot realiza la comanda, pe baza unor module standardizate. In acest sens, poti alege culoarea si materialele folosite, care pot fi PAL, inox sau combinatii din diferite materiale. Pentru blatul de lucru, se recomanda folosirea unor materiale rezistente, precum marmura, granitul, inoxul sau materialele compozite. Mobilierul trebuie sa fie la fel de rezistent, usor de manipulat si aranjat si cat mai atragator din punct de vedere vizual.

Acestea sunt doar cateva dintre detaliile de care trebuie sa tii cont pentru amenajarea unui bar, astfel incat sa dezvolti o afacere profitabila in domeniul HoReCa in cel mai scurt timp.

Sursa foto: https://www.pexels.com/photo/adult-alcohol-bar-bartender-274192/

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri