Pentru ca anul se apropie de final si un nou deceniu este pe cale sa inceapa, echipa motorului de cautare pentru calatorii momondo a creat o harta interactiva, care arata ce spun datele despre topurile, tendintele si preturile turismului practicat de romani in 2019.

Conservatori sau deschisi la nou? Europeni sau mondiali? Acest studiu scoate la iveala cele mai populare orase in care romanii au ales sa isi petreaca vacantele si arata tarile fata de care interesul a crescut semnificativ anul acesta, dezvaluind astfel viitoarele trenduri de calatorie.

Roma, Londra si Barcelona, in topul clasamentului

Marile capitale europene raman fruntase in topul preferintelor romanilor, care aleg sa isi petreaca vacantele pe pamanturile Romei, Londrei sau Barcelonei mai mult decat in oricare alt colt de lume.

Viena, Milano, Paris si Atena urmeaza indeaproape metropolele italiana, englezeasca si spaniola, iar preturile medii care nu depasesc 150 € pentru zborurile dus-intors explica, in parte, aceste prime 10 preferinte ale romanilor.

Cele mai populare destinatii din toata lumea, in 2019

Destinatie

Pretul mediu al zborului dus-intors (EUR)

Roma 59
Londra 78
Barcelona 139
Viena 62
Milano 47
Paris 133
Atena 67
Luga 96
Paphos 77
Istanbul 140

Romanii au cautat aventura si diversificare

In 2019, calatorii romani se arata mai mult decat curiosi sa cunoasca tari indepartate granitelor Europei. Peisajele desertice tipice Orientului Mijlociu, pamanturile incarcate de istorie si prezenta uneia dintre cele sapte minuni ale lumii au asezat Iordania pe locul intai in topul celor mai in trend tari, cu o crestere a cautarilor de zboruri de 222% fata de anul anterior.

Iordania este urmata la o distanta considerabila de Austria (+80%), de tari din America Latina (Panama, Mexic si Republica Dominicana) si destinatii asiatice (Japonia, Indonezia, Filipine). Dorinta romanilor de a cunoaste noi orizonturi este demonstrata si de cresterea spectaculoasa a cautarilor catre provincia tailandeza Phuket (cu 257% mai cautată decat in 2018).

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri