Wizz Air a anuntat ca a ajuns la un acord de principiu pentru infiintarea Wizz Air Abu Dhabi, in Emiratele Arabe Unite (EAU), in parteneriat cu Abu Dhabi Development Holding Company PJSC. Noua companie va fi primul transportator aerian fondat de Wizz Air in afara Europei.

Se doreste ca Wizz Air Abu Dhabi sa fie format ca un joint venture si se estimeaza ca operatiunile vor incepe in a doua jumatate a anului 2020. Compania se va concentra pe lansarea unor rute catre piete unde Wizz Air are deja operatiuni existente in special in Europa Centrala, de Est si de Vest, dar si pe subcontinentul Indian, Orientul Mijlociu si Africa pe termen lung.

Wizz Air considera ca lansarea unei companii cu adevarat low-cost in Abu Dhabi poate contribui la cresterea sustinuta a Abu Dhabi ca destinatie culturala si turistica de prima clasa.

„ Wizz Air Abu Dhabi va fi o etapa in dezvoltarea Wizz Air. Credem ca noua companie are potentialul sa devina un jucator important in regiune“, a declarat József Varadi, CEO Wizz Air Holdings.

Cu o flota compusa din aeronave Airbus A321neo, Wizz Air Abu Dhabi va avea acces la piete cu peste 5 miliarde de clienti din Europa si din afara granitelor sale.

„Prin parteneriatul cu Wizz Air ne propunem sa valorificam cererea din ce in ce mai mare pentru calatorii cu buget redus si sa sprijinim cresterea continua a orasului Abu Dhabi ca destinatie culturala si turistica de talie mondiala”, a declarat Mohamed Hassan Al Suwaidi, CEO Abu Dhabi Development Holding Company PJSC.

Sursa foto: shutterstock.com

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Zbor intarziat sau anulat? Pasi pentru obtinerea despagubirilor
Setari Cookie-uri