Hotelurile ar trebui sa fie locuri curate si linistite, in care sa te relaxezi si sa uiti de griji. Realitatea este ca exista o serie de secrete pe care hotelierii nu vor ca turistii sa le stie, insa diversi angajati le-au divulgat, potrivit msn.com.

Discount vrei, discount primesti

Se pare ca daca iti rezervi o camera de hotel la pret redus, si experienta pe care o vei avea va fi la fel. In cazul in care se vor vinde camere peste capacitatea normala, vei fi primul caruia i se va anula rezervarea. Iar daca totusi rezervarea ta va ramane valabila, vei primi una dintre cele mai neingrijite camere. Hotelierii le pastreaza pe cele mai bune pentru clientii fideli si pentru cei care sunt dispusi sa plateasca mai mult.

Paharele ar putea sa nu fie spalate

Gandeste-te de doua ori inainte sa bei din paharele pe care le gasesti in camera de hotel. O ancheta demarata de Fox News a aratat ca paharele si alte elemente folosite pentru mancat si baut nu sunt curatate corepunzator. De multe ori, angajatii folosesc chimicale sub forma de spray pe pahare, apoi le sterg si le lasa asa. De asemenea, de multe ori, acestia spala paharele cu aceleasi lavete pe care le folosesc la curatarea chiuvetelor si a toaletelor.

Cuverturile se schimba o data pe an

Desi cearsafurile sunt inlocuite mai des, cuverturile, paturile si pernele nu se schimba cand vine un turist nou. De fapt, poate sa treaca si un an pana cand angajatii decid sa le duca la spalat. Legat de cearsafuri, desi acestea trebuie inlocuite la fiecare check out, uneori menajerele doar le netezesc si curata firele de par. Daca ti se pare ca asternuturile nu arata bine si nu au miros proaspat, cere politicos sa iti fie schimbate.

Nu te apropia de fierbator

Daca esti un fan al ceaiurilor, sigur te bucuri atunci cand gasesti in camera de hotel o cana electrica pentru fiert apa. Un articol aparut pe un site britanic sugereaza ca unii turisti folosesc aceasta cana pentru a-si spala in ea lenjeria intima. De asemenea, printre cele mai murdare obiecte dintr-o camera de hotel se numara telecomanda. Nici espresoarele nu se afla departe: pentru ca nu sunt curatate la intervale regulate, acestea sunt pline de bacterii.

Mancarea vegetariana nu e tocmai vegetariana

Daca nu consumi carne si alte produse animale, e bine sa stii ca in bucatariile hotelurilor lucrurile nu sunt mereu separate. Desi s-ar putea sa ti se ofere o supa de legume, acestea vor fi in general fierte impreuna cu carnea. De asemenea, sosurile sunt facute de cele mai multe ori cu apa in care a fiert carnea. Ba e posibil chiar sa gasesti bucati de carne ratacite prin farfuria ta.

Nu supara menajerele

E indicat sa vorbesti frumos cu menajerele si, daca vrei sa-ti schimbe prosoapele, de exemplu, sa iti faci cererea intr-o maniera civilizata. Altfel, vei putea avea ocazia sa descoperi ulterior ca ti-au inlocuit cearsafurile cu unele si mai murdare, ca ti-au folosit toaleta in lipsa sau ca ti-au umblat in seif. Da, faptul ca ti-ai inchis cateva obiecte in cutia de valori si ai pus un cod secret, nu inseamna ca angajatii hotelului nu o pot deschide.

Daca uiti ceva in camera, n-o sa te anunte nimeni

Ai grija sa-ti iei toate lucrurile din camera cand pleci, pentru ca majoritatea hotelurilor nu te vor contacta ulterior (daca nu iti aduci tu aminte ca ai uitat ceva si ii anunti). Un angajat din domeniul hotelier a explicat pentru The Sun ca multe hoteluri aplica aceasta politica pentru a nu le cauza posibile prejudicii turistilor. De exemplu, povesteste acelasi angajat, s-a intamplat ca un client barbat sa-si uite ceva in camera in care fusese cazat, iar cand angajatii hotelului l-au sunat ulterior, a raspuns sotia individului. Femeia nu stia ca sotul ei a fost cazat acolo, pentru ca el ii spusese ca se afla intr-o delegatie in cu totul alt oras.

Sursa foto: unsplash.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri