Road trip-uri sunt foarte populare in randul americanilor, dar in ultimii ani au devenit parte si din cultura europeana. Publicatia Tourism Review a facut o lista cu cele mai fascinante road trip-uri din Europa, in functie de timpul pe care il are la dispozitie fiecare calator pentru privelistile unice, vizitele la muzee si la obiective naturale si gastronomia locala.

Traseul romantic, Germania

Traseul romantic este o denumire folosita in turismul german incepand cu anii 1950 pentru a descrie o calatorie in sudul Germaniei (in Bavaria si Baden-Wurttemberg), intre Wurzburg si Fussen. De-a lungul acestei calatorii se pot admira si vizita foarte multe castele din epoca medievala si moderna a Germaniei. Calatorii trec prin sate micute, care aduc aminte de Evul Mediu, si ajung sa parcurga 415 kilometri. Entuziastii au nevoie de cel putin trei zile pentru a finaliza excursia.

Inelul Islandei

Turismul Islandei infloreste de la an la an, iar frigul din tara atrage anual foarte multi pasionati de calatorie. Inelul Islandei sau Drumul Cercului, dupa cum mai este cunoscut, ofera peisaje nemaintalnite, de la fiorduri, vulcani cu peisaje de lava pietrificata, la cascade, izvoare de apa termala si ghetari. Road trip-ul urmareste ruta autostrazii 1, care inconjoara insula. Drumul pleaca din Reykjavik spre nord. Traseul strabate 1.300 de kilometri, iar cei dornici au nevoie de cel putin o saptamana de concediu.

Calea Atlanticului Salbatic, Irlanda

In urma cu cativa ani, irlandezii au venit cu ideea de a conecta drumurile de pe coasta de vest pentru a face o noua ruta, denumita Calea Atlanticului Salbatic. Astfel, din Sud si pana in Nord, adica din Kinsale pana in Malin Head, traseul de 2.500 de kilometri a devenit o noua atractie in Irlanda. Pe langa privelistile pitoresti de pe coasta Atlanticului, pesterile si stancile cunoscute din tara, calatorii pot experimenta caiacul de noapte, plimbarile cu barca spre Insulele Skellig sau calaritul. Pentru aceasta calatorie, turistii ar trebui sa dedice circa doua saptamani.

Helgelandskysten, Norvegia

Trollstigen este cea mai cunoscuta ruta din Norvegia, fiind un drum alpin ingust si serpuit, care urca pante abrupte pana la aproape o mie de metri inaltime si ofera peisaje unice ale fiordurilor. Acest drum poate fi parcurs in doua ore, insa, pentru o experienta norvegiana adevarata, calatorii pot incerca ruta ”Helgelandskysten”, care incepe in Holm si ajunge in Godøystraumen, in nordul cercului arctic. Traseul are 430 de kilometri si poate fi parcurs in trei zile.

Marele tur al Elvetiei

In 2015, o organizatie de marketing elvetiana a lansat Marele tur al Elvetiei, care acopera 1.600 de kilometri si include situri arheologice protejate de UNESCO din toate regiunile tarii. Pentru a acoperi intreaga ruta, calatorii ar trebui sa aiba la dispozitie macar sapte zile.

Pirineii din Spania si Franta

Considerata una dintre cele mai frumoase rute montane din Europa, drumul national N260 strabate muntii Pirinei din Spania. Drumul porneste pe coasta mediterana spaniola si parcurge circa 500 de kilometri, prin munti, pana in Jaca. De acolo, turistii pot trece granita in Franta si se pot intoarce de unde au plecat. Traseul, care necesita doua zile, aduce multe experiente culinare din variate sate traditionale, dar si aspecte culturale care poarta semnatura cunoscutului artist Salvador Dali.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri