Alin Burcea, CEO-ul Paralela 45, dezminte informatiile aparute in media, conform carora agentia de turism pe care o detine urmeaza sa fie vanduta. Contactat de wall-street.ro, proprietarul agentiei de turism Paralela 45 a declarat ca ceea ce a aparut pana acum in presa este o pura speculatie.



“Discutand despre lucruri concrete, nu despre intentii pe care fiecare dintre noi le are intr-un viitor indepartat, nu exista nici macar o discutie pe tema vanzarii, in acest moment”, a declarat Burcea.

Acesta nu respinge insa ideea preluarii de catre un tour- operator european, insa pentru viitorul apropiat nu a stabilit nimic in aceasta directie. TUI ar putea reprezenta o varianta pentru Paralela 45, o varianta viabila pe care s-ar simti onorat sa o adopte. Burcea mai spune ca, in prezent, planurile care privesc agentia se rezuma la organizare si stabilitate.

“Avem de facut acum o divizare, turism-comert, sa externalizam activitatea de comert din companie, avem in acest an de cumparat un sediu nou (Calea Grivitei), trebuie sa il finalizam pe cel vechi, din Bulevardul Elisabeta, si sa ne intoarcem in el (stam cu chirie in Dacia 60). Sunt multe alte lucruri de facut in acest an si acestea sunt o prioritate pentru noi.”

Anul trecut, grupul Eurolines, detinut de Dragos Anastasiu, a fost cedat catre DER Touristik Group, parte a Grupului german REWE, toate activitatile de turism: turoperare, retail, business travel si incoming care se deruleaza pe trei companii distincte (Touring Europabus, Danubius Travel si Nova Travel).

Cum vede seful Paralela 45 piata turismului din Romania in 2020

Piata turismului din Romania este influentata de o serie de factori interni. Un prim aspect este ramura politica, aflata in plina schimbare, care genereaza un mers schiopatat al lucrurilor.

“In anul 2020 estimez o incetinire a cresterii, din cauza situatiei interne complicate, a rundelor de alegeri, a unui plan bugetar greu de realizat la nivel national”, mai considera omul de afaceri.

Citesti si: Turismul ar trebui sa devina prioritate nationala.

Alin Burcea estimeaza o crestere moderata de 12- 15% pentru agentia sa si considera ca anul in curs va fi unul prielnic pentru turismul intern, mai ales, pe fondul voucherelor de vacanta.

160 de circuite pe toate continentele

“Din 2020 avem zboruri catre Antalya si din Constanta, Craiova si Satu Mare, nu numai din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Arad, Targu Mures, Baia Mare, Oradea, Iasi, Bacau, Suceava, Targu Mures.”

In tot acest context, Antalya ramane cea mai cautata destinatie pentru vacantele de vara.

In plus, Paralela 45 introduce noi zboruri din Cluj-Napoca spre Bodrum, din Targu Mures si Oradea spre Creta – Heraklion si de la Bucuresti spre Mykonos.

Cu zboruri charter ori curse regulate, Paralela 45 are in oferta in 2020 vacante in Turcia (Antalya si Bodrum), Grecia (Chania, Heraklion, Corfu, Rodos, Mykonos), Spania (Costa Blanca, Costa Brava, Costa del Sol, Palma de Mallorca, Tenerife), Italia (Coasta Amalfitana, Ischia, Sardinia, Sicilia, Toscana), Egipt (Sharm el Sheikh si Hurghada), Cipru de Nord si de Sud, Portugalia (Cascais si Estoril), Tunisia, Mauritius, Maldive, Seychelles, Indonezia, Emiratele Arabe Unite.
Turistii pot alege din peste 160 de circuite organizate pe toate continentele, de la America de Nord la Australia, de la Africa pana la Islanda. Circuitele cu avionul sunt organizate cu zboruri din Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi, Sibiu si Budapesta. Acestora li se adauga cele cu autocarul care preiau turisti din mai multe orase ale tarii. Ca noutati, in 2020, in portofoliul de circuite au fost incluse croaziere in insulele grecesti si Turcia, Venetia, China (Tibet si Yangtze), Japonia si Coreea de Sud, Namibia, Senegal, SUA (Miami), Alaska si Yukon, Noua Zeelanda etc.

Paralela 45 este una dintre primele trei agentii de turism, infiintata in ianuarie 1990. 1,8 milioane de turisti au calatorit in 30 de ani cu Paralela 45, care a ajuns la un rulaj de 70 milioane euro la finalul anului trecut si estimeaza o crestere de 12-15% in acest an.

Activitatea turoperatorului se desfasoara acum prin reteaua de 50 de agentii proprii si francize, care se extinde constant din 2003. Primele doua agentii Paralela 45 deschise au fost in Bucuresti si Timisoara.

Sursa foto: Paralela 45

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri