Australia este unul din continentele care se confrunta cu un grad ridicat de seceta. In aceste conditii, populatia aflata in regiune trebuie sa gaseasca solutii viabile de supravietuire in sezonul cald. Este si cazul orasului Murrurundi, unde primarul s-a gandit sa economiseasca resursele limitate de apa prin incurajarea consumului de bere.

Incendiile actuale din Australia au devenit o problema globala, care ameninta intreaga atmosfera. Murrurundi, localitate aflata la aproximativ trei ore de Sydney, s-a confruntat din plin cu aceasta situatie. Lipsa ploilor consistente de aproape trei ani, amplificata de incendiile devastatoare au facut ca apa sa fie din ce in ce mai putina, iar, in ultima perioada, sa fie transportata in camioane, de 10 pana la 20 de ori pe zi. Soferii au devenit astfel eroii orasului deoarece fara ei localnicii ar ramane fara apa in doar trei zile. Prin urmare, primarul a considerat ca una dintre solutii este incurajarea consumul de bere.

"Daca bei bere, esti in regula", a declarat un localnic, pentru CNN.

Rebecca Willard, o alta localnica din Murrurundi, marturiseste ca isi spala cei doi copii in acelasi timp pentru a economisi apa. Aceasta mai spune, oarecum jenata, ca a spalat rufe de trei ori saptamana trecuta, desi consiliul local permite doar doua spalari pe saptamana.

In ultima perioada, in Australia, au murit cel putin 24 de persoane din cauza incendiilor provocate de temperaturile ridicate, mii de proprietati au fost distruse si milioane de animale ucise. Se estimeaza ca pretul total al acestor calamitati va creste pana la zeci de miliarde de dolari.

Fumul de la incendiile masive de vegetatie din Australia va traversa in curand tot Pamantul, transmite agentia spatiala NASA.

Incendiile infernale s-au dezlantuit pe coasta estica a Australiei, timp de luni de zile, impingand fumul deasupra Pacificului.

NASA sustine ca urmele incendiului s-au vazut pe cerul Americii de Sud in jurul Revelionului, iar, pana pe 8 ianuarie, fumul a traversat jumatate din suprafata planetei. Noua Zeelanda a fost de asemenea puternic afectata de fumul incediilor, care a cauzat probleme severe ale calitatii aerului si a intunecat varfurile muntilor.

Orasele mari din Australia, inclusiv Sydney, Melbourne, Canberra si Adelaide s-au confruntat cu niveluri periculoase de fum in aerul pe care cetatenii il inspira.

Sursa foto: Foto: Shutterstock, Master 1305

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri