Romanul obisnuit a cheltuit 450 de euro pe vacante in 2019, reusind astfel sa isi permita calatorii usor mai scumpe comparativ cu anul precedent, potrivit informatiilor furnizate de reprezentantii agentiei de turism Christian Tour, in cadrul unui interviu acordat wall-street.ro.

Romanii calatoresc de obicei in perioada iulie-august, insa au inceput sa achizitioneze si la capete de sezon, insemnand luna iunie sau mijlocul lunii septembrie. Motivul principal pentru aceasta alegere sunt costurile scazute.

In ceea ce priveste destinatiile favorite, in 2019, romanii au ales, cu preponderenta, Turcia si Grecia.

“Sunt doua directii cand vorbim despre acest aspect. Fie discutam despre destinatie, fie discutam despre tara. Pentru prima varianta avem Antalya, indubitabil, cea mai cautata destinatie, cu aproximativ 143.000 de turisti anul trecut. Cand vine vorba despre tara preferata, romanii au ales Grecia pentru plaje, insule, precum Thasos, Creta sau Corfu”, spune Raluca Hatmanu, director de comunicare si marketing al agentiei Christian Tour, unul dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala a turismului.

Tichetele de vacanta incurajeaza turismul intern si in 2020

Din punct de vedere al turismului intern, Christian Tour promoveaza programele prin care Romania este descoperita. Acestea sunt accesate de romani in proportie de 99%. Exista oameni care vor sa isi cunoasca tara. Spre exemplu, seniorii, care merg foarte mult catre Tara Hategului.

Astfel, turismul in Romania isi va pastra trendul ascendent si in acest an, datorita tichetelor de vacanta. Acestea ii ajuta foarte mult oamenii care, poate, nu au plecat niciodata in vacanta.

“Litoralul romanesc va fi la mare cautare, cu precadare statiunile Mamaia si Venus. Pe langa litoral, romanii cauta foarte mult destinatiile balneare. Nu ma refer neaparat la statiuni balneoclimaterice, ci la hoteluri care sa detina SPA-uri si zone de relaxare”, mai spune Raluca. Una dintre aceste destinatii este Baile Felix, unde se gasesc hoteluri de patru sau cinci stele.

Cat a cheltuit un roman pe vacanta in 2019

Anul trecut, bugetul mediu cheltuit de un roman a fost de aproximativ 450 euro, ceea ce reprezinta o usoara crestere fata de anul precedent. “In 2018, am inregistrat undeva la 420-430 euro pe persoana, iar pentru 2020 estimam un buget similar anului 2019, pentru ca preturile sunt in principiu aceleasi”, mai declara reprezentanta Christian Tour.

Cea mai convenabila modalitate de a rezerva o vacanta

Earlybooking este cel mai avantajos mod de a achizitiona un sejur. Programul permite rezervarea vacantei mai ieftin, care va fi platita in transe, ultima rata fiind achitata inainte de check-in-ul la hotel.

“Programul are mai multe trepte de reduceri. A inceput undeva prin noiembrie si se incheie la finalul lunii martie. Acum turistii pot beneficia de pana la 50% discount la vacantele achizitionate. Iar avansul ce trebuie achitat pentru acestea este de doar 10%”, a specificat directorul de marketing si comunicare al agentiei de turism.

Christian Tour detine 40 de agentii proprii in Romania, fiind prezent si in strainatate, in Polonia, Serbia, Republica Moldova, Grecia, Turcia, Spania si in Statele Unite ale Americii (divizia online). Anul trecut, agentia a inregistrat o cifra de afaceri de 114 milioane de euro.

Christian Tour a lansat la inceputul anului propria companie aeriana, Animawings, specializata in chartere. Aceasta va opera pe piata romaneasca, primul zbor fiind programat pentru 1 mai.

Citeste si: Ce taxe turistice ai de platit cand iti faci concediul in Europa.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri