Romania imbina cultura moderna cu arhitectura medievala, intr-o calatorie cu trenul de doar sase zile, potrivit kimkim.com.

Primele doua zile: sosirea in Bucuresti si drumul catre munte

Bucurestiul este nodul feroviar romanesc, iar de aici, vorba aceea, toate drumurile duc la munte. Prima stationare va fi in Brasov, cunoscut drept Orasul Coroanei. Daca timpul permite, o vizita la Castelul Peles, fosta casa de vacanta a monarhilor romani, e binevenita. Principalele atractii turistice sunt Biserica Neagra, Biserica Sf. Nicolae sau prima scoala romaneasca.

A treia zi este dedicata Sighisoarei

Sighisoara abunda in peisajul medieval. Acoperisurile caselor si strazile pietruite pastreaza misterul trecutului romanesc. Ca si puncte de vizitat se inscriu Turnul cu Ceas, Scara Acoperita sau casa lui Vlad Dracul.

Sibiul acopera urmatoarele doua zile

Aflat in inima Transilvaniei, Sibiul inspira si el prin aspectul medieval si prin arhitectura. Astfel, Sibiul a obtinut titlul de Capitala Europeana a Culturii in 2007. Principalele atractii turistice sunt Muzeul Brukenthal, Turnul Sfatului sau Podul Minciunilor. In plus, in fiecare an, de sarbatorile de iarna, Sibiul surprinde prin Targul de Craciun.

Calatoria se incheie in Cluj

Clujul incheie itinerariul medieval romanesc. Cunoscut si sub numele de Kolozsvar (versiunea in limba maghiara) sau Klausenburg (varianta in limba maghiara), orasul impresioneaza prin istorie si arhitectura. Atractiile turistice pot fi Strada in Oglinda, Canalul Morii sau Lacul Chios.

Citeste si: Locuri frumoase pentru care (inca) merita sa ramai in Romania

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri