Cea mai buna luna pentru rezervarea biletelor de avion ramane luna ianuarie, cand preturile sunt mai mici cu pana la 60% fata de pretul mediu din restul anului. Agentia de turism online, Vola.ro, a emis peste 47.000 de bilete de avion.

Luna ianuarie a adus pentru Vola.ro atingerea unui nou record in ceea ce priveste numarul biletelor de avion emise. Astfel, peste 47.000 de bilete de avion au fost emise in luna ianuarie 2020, in crestere cu 60% fata de luna precedenta si cu 10% fata de luna ianuarie 2019.

Preturile au inceput de la 20 euro/bilet de avion, iar diferenta s-a vazut pentru peste 347 de destinatii diferite din intreaga lume.

In ianuarie 2019 au fost vandute peste 42.000 de bilete de avion, iar in 2020, 47.000 de bilete. Recordurile de vanzari s-au inregistrat inca din primul weekend din luna ianuarie: cele mai multe bilete emise cumulat intr-un weekend si cele mai multe bilete emise intr-o singura zi au fost in numar de 2034. Trendul ascendent al lunii ianuarie a continuat pana spre finalul lunii, cand a fost inregistrat un nou record de 2093 de bilete de avion emise.

Biletele au putut fi achizitionate online, dar si prin intermediul echipei de customer care. Pasagerii au beneficiat de asistenta 24/7 a echipei la rezervarile pentru bilete de avion, insumand peste 1700 de ore vorbite de consultanti.

„Ne-am dorit sa transformam luna Ianuarie in cea mai buna ocazie pentru achizitia biletelor de avion de peste an, un Black Friday pentru iubitorii de calatorii, iar cifrele arata ca am si reusit acest lucru. Daca in 2018 depaseam pragul de 40.000 de bilete emise intr-o luna, iata ca acum ne apropiem de pragul de 50.000 de bilete emise intr-o singura luna", a declarat Claudia Tocila, Director de Marketing Vola.ro.

Destinatiile preferate de romani in prima luna a anului

Destinatiile europene operate de companii aeriene low cost au fost preferate de romani. Preturile unui bilet de avion dus-intors au inceput de la 20 euro/persoana, pentru destinatii precum Londra, Roma sau Bruxelles.

Calatorii care si-au dorit un city-break la Venetia au beneficiat de preturi de la 30 euro/persoana, iar pentru destinatii precum Madrid, Dublin si Londra preturile au pornit de la 45 euro/persoana.

Cei care si-au dorit sa ajunga in Tarile Nordice au putut rezerva un bilet de avion spre Billund, Danemarca, la doar 34 euro/persoana.

Si destinatiile exotice au fost rezervate la preturi scazute, astfel ca biletele de avion spre Dubai au fost cu pana la 40% mai ieftine decat in restul anului, iar Bangkok cu peste 30% mai ieftin decat in restul anului.

Vola.ro este prima companie din Romania care a fost clasata pe primul loc, pentru trei ani consecutivi, in topul Deloitte Technology Fast 50, in Europa Centrala. In 2015, Vola.ro a primit o investitie de 5 milioane de euro din partea 3TS Capital Partners, acelasi fond care a mai investit in Romania in Elefant.ro, InternetCorp, Zoot si Vector Watch.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri