In anul 2019, au calatorit 82.820 de turisti romani in Dubai. Aceasta cifra indica o crestere cu 12% fata de anul 2018 si situeaza tara pe loc fruntas in Europa de Est. Astfel, Romania devine tara cu cea mai mare crestere din regiunea estica.

La finele lui 2018, numarul de turisti din Romania a fost de 64.486, cu o crestere de 19,7 % fata de 2017 (aceeasi perioada). Daca ne raportam la anul 2016, vorbim despre 51.316 romani ajunsi in Dubai, potrivit unui comunicat de presa al autoritatilor locale.

Industria turismului din Dubai a incheiat o decada de succes la finalul anului 2019, atingand recordul absolut de 16,73 milioane de vizitatori internationali cazati peste noapte, marcand astfel o crestere impresionanta cu 5,1 la suta a volumului in domeniul turistic. Dubai a fost desemnat al patrulea cel mai vizitat oras din lume, pentru al cincilea an consecutiv, de catre MasterCard Global Destination Cities Index 2019.

Astfel, contribuind la valoarea impresionanta de 11,5 la suta din PIB, sectorul turistic din Dubai a fost clasat in „Top 10” cei mai importanti generatori de venituri, conform Cities Report 2019 al World Travel & Tourism Council. Conform acestui raport, Dubai a fost clasat pe locul trei in topul marilor orase in ceea ce priveste atragerea veniturilor din turism, atingand un total de 27,9 miliarde de dolari.

„In ultima decada si, in special in anul 2019, s-a inregistrat o crestere fara precedent a numarului de turisti la nivel global care au ales Dubaiul ca „destinatie preferata”, facand astfel inca un pas catre dezideratul de a deveni orasul numarul unu la nivel mondial in materie de preferinte, vizite si vizite ulterioare”, a declarat Helal Saeed Almarri, Director General al Dubai Tourism.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri