De cativa ani a aparut si in Romania conceptul de "team-building". Asta inseamna, de fapt, dezvoltarea echipei din cadrul unei firme, prin participarea in comun la diferite "actiuni". Au aparut si la noi agentii de turism care ofera pachete de servicii pentru team-building. Una dintre acestea ofera un program turistic de 5 zile in Delta Dunarii, numit "Wild Delta X-ploring". Excursia include mai multe etape distincte, de la instruirea turistilor pentru orientare corecta pana la gasirea, in cadrul unui joc, a "obiectivelor" stabilite de echipa agentiei.

Programul este conceput ca o competitie intre doua sau mai multe echipe, avand ca scop gasirea si fotografierea unor obiective, alese special. Ele pot fi simple marcaje, avand coordonate precise, care se regasesc pe harta fiecarei echipe. Aceste marcaje pot fi situate pe plaje, in paduri inundate sau sunt marcaje plutitoare, ori scufundate. Gasirea marcajului comun aduce echipei un anumit numar de puncte, iar in cazul marcajelor unice sunt acordate bonusuri care constau in echipament pentru picnic, mancare si bauturi racoritoare.

Programul de baza se desfasoara pe durate a trei zile, cu posibilitatea prelungirii pana la 5 zile. in prima zi, se pleaca spre Tulcea si, de acolo, mai departe, pana la Mila 23. Pensiunea unde se face cazarea dispune de 20 de paturi. Dupa masa este programata o sedinta de pregatire a turistilor, in care li se explica cum se foloseste busola si cum se citeste harta si se formeaza echipele. in cea de-a doua zi, se distribuie echipamentul necesar pentru competitie. Fiecare echipa va dispune de o barca cu motor, busole, doua harti, un binoclu, o statie de emisie-receptie, rezerva de apa si de benzina. Dupa aceea se da startul in competitie. Ziua se incheie cu desemnarea castigatorilor, cina festiva si foc de tabara. in cea de-a treia zi, turistii pot merge la pescuit, pot sa faca schi nautic sau pot face excursii pe apa.

Pachetul de servicii costa 140 euro de persoana si are incluse transportul si cazarea la o pensiune de 3 margarete, cu trei mese pe zi. La masa se vor servi preparate specifice Deltei: stiuca umpluta, crap la protap, bors pescaresc, chiftelute de peste. In pret este inclus si permisul de pescuit. Pretul pachetului pentru 6 zile este de 340 euro de persoana.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Turism »Citeste si
Noua bucatarie romaneasca - de la mare la munte, in farfurie