Explozia de coronavirus în Italia a adus modificări în numărul turiștilor care călătoresc în regiune. Agențiile de turism susțin că fie vor recomanda alte vacanțe turiștilor, fie vor returna banii acestora.

Deși nu s-au confruntat până acum cu amânări sau anulări de vacanțe, reprezentanții J’ Info Tours anunță că vor recomanda alte opțiuni turiștilor sau vor returna banii acestora. În prezent, cele mai multe rezervări în Italia sunt pentru Lacurile Alpine sau Coasta Amalfi, însă pentru vacanțele de vară. În prezent, este evitată zona de nord a statului, unde a fost înregistrat cel de-al șaptelea deces.

”Chiar dacă sunt zone cu probleme, numărul de turiști nu se modifică. Aceștia nu renunță la călătorii, ci merg în altă parte”, declară Carmen Pavel, președinte J`Info Tours.

Potrivit consultanților în turism, agențiile iau decizii pe termen scurt și se află în ședințe pentru rezolvarea situației. Aceștia apelează la buna înțelegere a turiștilor privind măsurile de prevenire ce pot părea dure (carantină timp de 14 zile etc.). În prezent, atât China, cât și Nordul Italiei sunt regiuni închise turiștilor.

Este de la sine înțeles că oamenii sunt sfătuiți să poarte măști de protecție, să aibă dezinfectant și să evite aglomerația pe cât se poate.

”În mod cert, există un risc pe care ni-l asumăm. În plus, în condițiile globalizării, răspândirea virusului este mult mai alertă și mai dificil de controlat. Chiar și cazurile noastre de gripă s-au dovedit a fi greu de gestionat. Sperăm că se va găsi antidotul în curând”, a declarat Traian Bădulescu, consultant în turism.

În acest sens, turiștii au înțeles că trebuie să fie mai precauți, însă această epidemie nu sperie gândul la vacanță. Astfel, reprezentanții Eturia transmit că ”exoticele„ nu au fost afectate de retrageri sau amânări.

În altă ordine de idei, un exemplu este IRI Travel, touroperator pe destinația Bulgaria, care a decis că nu va mai vinde pachete turistice către Italia și către alte state expuse epidemiei de coronavirus, timp de o lună.

În prezent, IRI Travel are oferte către nordul Italiei, pachete către cele mai cunoscute destinații de schi, dar și către Austria care tocmai a anunțat că oprește anumite operațiuni de transport care vin din această țară.

„Către Italia avem oferte pentru 12 regiuni, majoritatea acestora fiind în nordul țării. Mai mult, dacă acest fenomen contagios va continua ne gândim să impunem aceleași măsuri și pentru destinațiile de vară din sudul Italiei. Dacă situația o va impune vom lua aceeași decizie și cu privire la destinațiile învecinate Italiei, dar sperăm să nu fie nevoie”, a afirmat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.

Wall-Street.ro recomandă și: Cum folosim măștile de protecție: măsuri de precauție în contextul epidemiei de coronavirus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri