Perioada Paștelui este prima perioadă după sărbătorile de iarnă, când turiștii români caută să evadeze departe de casă. În timp ce unii aleg destinațiile apropiate României sau chiar România, alții preferă să mai adauge câteva zile celor tradiționale și să descopere destinații extra-europene. Wall-Street.ro a aflat unde preferă românii să își petreacă timpul liber din aprilie.

Paștele în Europa

Cei de la Esky, una dintre agențiile online de turism de top din România, au identificat drept prime destinații pentru vacanță, Italia și Marea Britanie, urmate de Spania, Austria și Germania. Astfel, orașele preferate ale turiștilor români sunt Londra, Roma, Milano, Madrid, Viena, Berlin și Barcelona.

Cel mai ieftin preț al biletelor pentru perioada Paștelui a fost în decembrie 2019, aproximativ 67 de euro. Cea mai ieftină destinație de până acum a fost Milano, cu mai puțin de 60 de euro.

Marea Britanie, Sursă Foto: Shutterstock

Paștele la Băi (le Herculane)

La Paralela45, una dintre cele mai mari agenții de turism din România, turiștii au ales Băile Herculane, Călimănești sau Slănic Moldova, pentru care au achitat 60 de euro/persoană, pentru trei nopți de cazare cu mic dejun, cină tradițională de Paște și acces gratuit la piscină.

Băile Herculane, Sursă Foto: Shutterstock

Românii, cu un buget mediu spre mare, au preferat circuitele, alegând Iordania și Rusia. Spre exemplu, o vacanță de Paște în Iordania costă 1.065 de euro/persoană pentru opt nopți de cazare, cu mic dejun inclus în hoteluri de patru sau cinci stele. În tarif sunt incluse: biletul de avion dus-întors, transferurile, taxele de aeroport, șase cine la hoteluri, o seară specială în deșert cu muzică tradițional beduină și ghid local. De asemenea, turiștii beneficiază de vizite și excursii la Amman, Castelele Deșertului, Madaba, Muntele Nebo, Petra sau o plimbare cu jeepul în deșertul Wadi Rumi.

În plus, românii au ales Atena, cea mai solicitată capitală europeană de Paște, unde o vacanță începe de la 495 de euro/persoană. Creta este și ea pe listă, cu prețuri de la 498 de euro/persoană.

Rusia, Sursă Foto: Shutterstock

Paștele în apropierea casei

Reprezentanții Christian Tour, unul dintre cei mai mari touroperatori din România, au avut cereri pentru România, Bulgaria și Grecia. Mulți dintre cei care aleg destinații externe pentru vacanța de Paște se orientează către locuri cu tradiție religioasă, precum Grecia și Bulgaria, țări în care pot participa și la slujba din noaptea de Înviere.

Destinațiile interne, precum Maramureș, Bucovina, Mărginimea Sibiului, Valea Prahovei, dar și Delta Dunării sunt cele mai accesate de către românii care vor să petreacă sărbătorile pascale departe de casă, dar în țară. Sunt alese zonele agroturistice, unde turiștii sunt invitați să ia parte la tradițiile specifice Paștelui. În România, o vacanță în perioada sărbătorilor pascale costă de la 150 de euro/persoană.

Pentru o vacanță la Balcic, pe programul Senior Voyage, pachetul costă 332 euro/persoană (include patru nopți de cazare la hotel spa de cinci stele, mic dejun și cină tematică în fiecare zi de ședere, prânz cu preparate pascale în prima zi de Paște, cină festivă de Paște cu pachet de băuturi, muzică și dans, acces la zona de spa și centrul de wellness, cu piscină interioară încalzită, jacuzzi, saună finlandeză, saună cu infraroșu, baie de abur, baie turcească, zonă de relaxare și centru fitness, vizită ghidată la Castelul Reginei Maria, Grădina Botanică și Cartierul Românesc).

Balcic, Sursă Foto: Shutterstock

Paștele peste ocean

Potrivit reprezentanților Eturia, turiștii români au ales să călătorească în America de Sud (Peru, Argentina, Brazilia, Chile), cu pachete începând de la 1.800 de euro/persoană pentru două nopți. Acestea sunt urmate de sejururile la plajă sau croazierele pe Oceanul Indian. O vacanță în Mauritius, Seychelles sau Maldive pornește de la 1.000 de euro/persoană pentru șapte nopți.

Nu în ultimul rând, pentru cei care evită să plece prea departe, dar vor să și încerce exoticul locurilor, o vacanță extrem de căutată este grupul cu însoțitor în Portugalia, care începe de la 1.290 de euro/persoană pentru șapte nopți.

”Este interesant faptul că turiștii români care călătoresc cu familia, preferă sejururile de minimum șapte nopți, iar bugetul începe de la 1.000 de euro/persoană. Cât despre hoteluri, acestea sunt de patru stele", declară Ana Maria Gherasim, director de vânzări Eturia.

Portugalia, Sursă Foto: Eturia

În concluzie, încă mai pot fi găsite prețuri bune pentru zboruri, iar majoritatea agențiilor așteaptă ca o bună parte din rezervări să fie efectuată și în viitorul apropiat.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri