În această dimineață, la Aeroportul Internațional Henri Coandă București, Sistemul Internațional de Telecomunicații Aeronautice SITA a înregistrat o disfuncționalitate. Prin urmare, s-au înregistrat, la unele zboruri, întârzieri cuprinse între 30-60 minute. Nicio cursă aeriană nu a fost anulată din această cauză. Sistemul a fost repus în funcțiune de la ora 8:12.

Prin urmare, din totalul de 40 de zboruri programate pentru decolare în această dimineață, 4 curse Blue Air au fost afectate, pasagerii fiind procesați cu întârzieri între 30 și 60 de minute. De asemenea, 9 curse Tarom au figurat anulate. Au fost complet blocate toate operațiunile și s-au produs erori în afișarea programului curselor care urmează să decoleze, potrivit comunicatului de presă.

Pentru data de 6 martie 2020, SITA a avut programată o operațiune de upgrade, care a presupus restartarea controlată a tuturor echipamentelor, într-un interval orar care să nu afecteze traficul aerian. Operațiunea a început la ora 00:30. În jurul orei 04:00, a fost înregistrată o disfuncționalitate, fiind informate în acest sens toate companiile aeriene și agenții de handling pentru aplicarea măsurilor care se impun. S-a intervenit operativ și sistemul a fost repus în funcțiune, iar începând cu ora 8:12, procesarea pasagerilor pe aeroport se desfășoară în condiții normale

Reprezentanții aeroportului au menționat faptul că zborurile care figurau anulate în această dimineață pe site-ul aeroportului nu au avut drept cauză disfuncționalitatea SITA.

Sursă Foto: Digi24.

Citește și: Principalele companii aeriene care au anulat sau suspendat zboruri către regiunile afectate.

Sursa foto: Digi24

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri