Potrivit unor surse Wall-Street.ro din piață, multe hoteluri din țară încep să ia măsuri drastice în ceea ce privește efectele CORONAVIRUSULUI. Printre acestea se numără reducerea programului de lucru al angajaților, folosirea acestora în efecturarea altor sarcini decât cele obișnuite, concediu "forțat" cu plată sau fără plată, în unele cazuri.

Statul nu face NIMIC pentru hotelieri

Contactați de Wall-Street.ro, hotelierii au declarat că este o perioadă neagră pentru industrie și că nu prevăd un viitor optimist dacă lucrurile vor păstra această direcție. Unii dintre ei au declarat chiar că au solicitat ajutor autorităților pentru o micșorare a costurilor cu salariații.

”Am trimis o solicitare autorităților pentru o scutire a impozitului pe salarii pentru trei sau patru luni. E imposibil să supraviețuim acestei situații fără să avem un ajutor din partea statului”, a declarat Diana Popescu, proprietar al Hotelului Epoque Cișmigiu.

80% dintre rezervări au fost anulate

Gradul de anulare pentru hotelurile din București a ajuns până la aproximativ 80%, iar nivelul de ocupare a coborât până la 20 – 30%. De asemenea, evenimentele sunt, în continuare, amânate sau anulate.

”Continuăm să folosim măsurile de protecție, utilizăm soluții de igienizare și dezinfectare. Nu ne-am gândit să luăm măsuri pentru personal, deoarece ne confruntăm doar cu amânări de evenimente. Însă gradul de ocupare este deja de 20 – 30%”, a spus și Raluca Iuliana Sînza, marketing executive DoubleTree By Hilton Oradea.

Luna martie este compromisă!

Hotelierii susțin că această situație se agravează pe zi ce trece și că nici la nivel internațional lucrurile nu sunt îmbucurătoare.

”Sperăm să ne revenim curând din această stare de panică. În mod cert, luna martie este compromisă. Poate în aprilie vom putea fi pe linia de plutire din nou. Deși luna aprilie este și ea problematică. Hotelurile din București se bazează pe turismul de afaceri, corporate, iar aprilie se poziționează în apropierea Paștelui, când există perioada de concedii”, mai spune Diana Popescu.

Astfel, hotelierii sunt pesimiști în ceea ce privește o creștere economică stabilă în 2020. Aceștia speră ca luna mai să declanșeze o schimbare în comportamentul clienților.

Nu în ultimul rând, Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari investitori în industria hotelieră, declara pentru Wall-Street.ro că va fi foarte bine dacă anul acesta va fi încheiat pe zero, dat fiind faptul că primele trei luni au fost compromise.

”Până acum ne confruntam cu lipsa de forței de muncă, iar acum avem povestea aceasta, cu virusul care se răspândește foarte rapid și nu are antidot”, conchide omul de afaceri.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri