Impactul pe care extinderea infecțiilor cu Coronavirus îl are la nivelul agențiilor de turism este unul „groaznic”, consideră Nicolae Demetriade, președinte al Asociației Naționale a Agențiilor de Turism din România.

Pe lângă excursiile care urmau să aibă loc în zonele de risc au început să fie anulate și cele către destinații considerate ”sigure”, deoarece românilor le este teamă să mai plece.

„Trebuie să dăm banii înapoi. Noi am plătit deja partenerii externi, este greu să le ceri să îți ramburseze banii. Înțelegem la ce se supune fiecare, dar noi cum vom supraviețui? Sunt 2.000 de agenții care își văd business-ul distrus. De unde o să ramburseze banii?”, se întreabă Demetriade.

Președintele ANAT susține că turismul este cel mai afectat din economie și precizează că, împreună cu partenerii, vor încerca să convingă guvernanții că au nevoie de ajutor, ajutor fără de care cei peste 12.000 de angajați din agențiile de turism riscă să șomeri.

Reprezentanții industriei ospitalității au înaintat o serie de măsuri către Guvernul României, pe care le consideră necesare pentru salvarea sectorului, respectiv:

  • Scutirea de la plata taxelor pe salarii pentru următoarele 3 luni (martie, aprilie, mai) cu posibilitatea extinderii la 6 luni în cazul prelungirii crizei.
  • Amânarea plății taxelor operatorilor din turism aferente primului semestru din 2020 pentru o perioadă de 6 luni fără penalizări și dobânzi.
  • Plata imediată a datoriilor statului către operatorii din turism - fac referire la plata contribuțiilor aferente concediilor medicale de recuperat de către angajator, la TVA de recuperat precum și plata facturilor de prestări servicii pe care diverse instituții ale statului le are de făcut către operatorii din turism.
  • Asigurarea unui fond de urgență pentru finanțarea creditării operatorilor din turism prin susținerea dobânzilor din bugetul statului.

Gradul de ocupare înregistrat de hotelurile din București în primele 9 zile ale lunii martie este de 41,66% față de 63,8% în aceeași perioadă a anului trecut. Tariful mediu a scăzut, în aceeași perioadă cu 13,7%, iar veniturile cu 43,7%, conform datelor furnizate de rapoartele STR, care colectează date de la 7.000 de camere din cele circa 12.000 de camere existente în București.

Al 31-lea caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost confirmat miercuri în România, fiind vorba despre un bărbat de 42 de ani din Iaşi, revenit din Veneţia. ''Caz 31 - un caz de îmbolnăvire cu noul coronavirus a fost înregistrat în această dimineaţă, al 31-lea caz la nivel naţional. Este vorba de un bărbat, 42 ani, confirmat în Iaşi, debut pe 4 martie, internat pe 10 martie, revenit din Veneţia în 2 martie. Este la Spitalul de Boli Infecţioase'', anunţă Ministerul Sănătăţii.

Wall-Street.ro recomandă și: EXCLUSIV|Mohammad Murad: Hotelurile din București au 40% grad de ocupare din cauza CORONAVIRUSULUI.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri