Companiile aeriene au cerut sprijin financiar de urgenţă din partea guvernelor, din cauza noilor restricţii de călătorie impuse de Statele Unite pe rutele cu Europa care au rolul să combată epidemia de coronavirus.

Asociaţia Internaţională a Transporturilor Aeriene (IATA) a cerut guvernelor să analizeze acordarea unor linii de creditate, reducerea costurilor de infrastructură şi reducerea taxelor, potrivit News.ro.

Restricţionarea călătoriilor între Statele Unite şi majoritatea continentului european, anunţată miercuri seara de preşedintele american Donald Trump, agravează problemele sectorului aviatic care au început după apariţia în China a noului coronavirus.

“În lipsa unei linii de finanţare din partea guvernelor vom avea o criză financiară în sector, pe lângă urgenţa de sănătate publică”, a declarat directorul general al IATA, Alexandre de Juniac.

Acţiunile companiilor aeriene au scăzut puternic în ultima perioadă, pe fondul îngrijorărilor în creştere legate de viabilitatea financiară a sectorului.

Norwegian Air a anunţat că va renunţa la 4.000 de curse şi va concedia temporar până la jumătate dintre angajaţi, din cauza epidemiei de coronavirus, în timp ce Delta Air Lines va anula zborurile pe opt rute dintre SUA şi Europa.

Aeroporturile americane au informat Casa Albă că anticipează pentru acest an pierderi de cel puţin 3,7 miliarde de dolari, o estimare făcută înainte de ultimele restricţii către Europa. Rutele respective generează 20%-30% din veniturile operatorilor europeni importanţi şi majoritatea profiturilor acestora, a avertizat un analist al Credit Suisse, Neil Glynn.

Acţiunile operatorilor europeni şi americani au scăzut puternic, miercuri, în urma anunţării noilor restricţii. Titlurile Delta au scăzut cu 15%, iar United Airlines cu 18%, în timp ce acţiunile American Airlines au scăzut cu 9%.

Titlurile Air France-KLM au scăzut cu 12,7%, IAG, compania mamă a British Airways. Cu 16%, iar Lufthansa cu 14%. Acţiunile Norwegian Air au scăzut cu 33%, iar cele ale Icelandair, dependentă de SUA, cu 23%.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri