Efectele fără precedent ale pandemiei COVID-19 asupra turismului continuă să fie resimțite din plin în Europa și în restul lumii, oamenii continuând să își modifice planurile de călătorie. În comparație cu un sondaj similar efectuat luna trecută, rezultatele din aprilie arată o continuare a dorinței de călătorit, dar o creștere a precauțiilor legate de vacanțele din 2020.

Chiar dacă restricțiile sunt adăugate sau întărite, mulți călători încă sunt optimiști și abia așteaptă să pornească din nou la drum în cursul acestui an, potrivit unui nou sondaj realizat de LuggageHero. Studiul a fost efectuat între 5-9 aprilie 2020 prin formulare online, respectând echilibrul de gen, vârstă și reprezentare geografică.

„Întreaga industrie încearcă din răsputeri să se adapteze la ceea ce credem că va fi un nou mod de a călători. Aceasta va presupune și lucruri precum măsurile suplimentare de igienă, plățile contactless, sporirea interacțiunii online și alte abordări care să transforme această criză într-o oportunitate pentru călătorii mai sigure și mai plăcute pentru noi toți. În ceea ce ne privește, echipa noastră din LuggageHero este dedicată implementării de noi practici care să îmbunătățească interacțiunea cu clienții noștri, sporind atât distracția, cât și economiile și siguranța”, a declarat Jannik Lawaetz, CEO la LuggageHero.

Călătoriile actuale

Aproape 60% dintre respondenți aveau o călătorie planificată pentru lunile aprilie sau mai, iar cei mai mulți dintre ei (91%) deja au anulat acele rezervări sau sunt pe cale să facă acest lucru. Impactul economic este chiar mai mare, ținând cont că mai mult de jumătate dintre ei urmau să călătorească alături de cel puțin încă o persoană.

Călătoriile viitoare

Aproximativ 78% dintre respondenți au afirmat că nu vor renunța la acele planuri atât timp cât localitățile de proveniență sau destinațiile de vacanță nu vor fi în carantină. Ceea ce înseamnă că, cel puțin momentan, există un impact de doar 22% asupra turismului între lunile iunie-decembrie.

Întrebați despre călătoriile din perioada iunie-decembrie, 54% dintre europeni deja aveau deplasări planificate, iar mai mult de 2 treimi plănuiau să meargă alături de cel puțin încă o persoană.

Schimbare de peisaj

Dintre cei care au spus că vor călători în perioada iunie-decembrie, aproape jumătate (44%) afirmă că nu se vor orienta către altă destinație decât cea planificată deja. Totuși, 35% vor încerca să evite orașele mari și transportul public, îndreptându-se mai ales către parcuri naturale sau alte locații mai izolate.

Aproape jumătate dintre respondenți încă doresc să plece în afara țării, în timp ce 47% iau în considerare să înlocuiască vacanțele internaționale cu cele din interiorul țării în 2020.

Doar 6% dintre respondenții europeni spun că nu vor călători deloc în 2020, o scădere considerabilă față de sondajul efectuat cu aproximativ 3 săptămâni în urmă, când 17% menționau acest lucru. Probabil că această creștere se datorează forțării călătorilor împătimiți de a sta în casele lor în ultima perioadă.

Precauția este în creștere

LuggageHero a efectuat un alt sondaj în urmă cu 3 săptămâni, iar acum doar 36% dintre participanți declară că vor avea același buget de vacanță la dispoziție cu cel preconizat înaintea răspândirii virusului:

  • 35% își vor reduce cheltuielile cu până la 40%,
  • 29% spun că vor tăia din bugetul de vacanță mai mult de 40%, acest procent fiind într-o ușoară creștere cu 3% față de analiza din urmă cu 3 săptămâni, sugerând, probabil, o continuare a economisirii intense.

Respondenții sondajului din luna aprilie arată în continuare o dorință mare de a călători în lunile viitoare, dar adoptând mai multe măsuri de precauție, în general. Un punct important este faptul că sondajul anterior arăta că 46% vor dispune de același buget de vacanță, dar în numai 3 săptămâni scăderea a fost de 10%. În ceea ce privește înlocuirea vacanțelor în străinătate cu cele din interiorul țării, procentul aproape s-a triplat, crescând de la 17% în martie la 47% în aprilie. Deciziile privind destinațiile s-au modificat ușor, cu 2% mai mulți oameni (de la 33% la 35%) dorind să evite locații citadine, căutând mai degrabă locații în natură.

„Deși oamenii, pe bună dreptate, își anulează călătoriile din lunile imediat următoare și probabil că își amână altele, este clar că utilizatorii noștri sunt în continuare dedicați călătoriilor. Credem că cererea va reveni mai puternic decât oricând pe măsură ce ne vom simți din nou în siguranță să călătorim. Personal, abia aștept”, a declarat Jannik Lawaetz, CEO la LuggageHero.

Lawaetz consideră că între timp industria turismului în general caută noi metode de a crește valoarea serviciilor oferite și de a aduce un plus de confort călătorilor în viitor, în timp ce păstrează siguranța și igiena ca priorități.

LuggageHero.com este o rețea globală de stocare a bagajelor, prin parteneriate cu afaceri locale precum cafenele, magazine sau hoteluri. A stocat deja bagaje pentru mai mult de 2 milioane de ore în cele peste 1000 de locații partenere în Europa și America de Nord.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri