Președintele Iohannis a vorbit, într-o conferință, despre funcționarea afacerilor cel mai grav afectate de criză. „În acest fel, vom găsi soluții graduale pentru a deschide cât se poate de repede, dar în condiții de epidemie și de siguranță, serviciile care se pot redeschide”, a ținut să precizeze șeful statului.

„Toate aceste detalii vor fi lămurite în cursul săptămânii viitoare, dar nu putem să tratăm zona de servicii turistice, restaurante și așa mai departe toate la pachet. Este, de exemplu, mai ușor să deschidem hotelurile, dar fără restaurante, fiindcă în camera de hotel este ușor să se cazeze o persoană sau o familie și atunci nu există nicio problemă de distanțare, pe hol o să poarte toată lumea măști, dar nu va fi posibil de exemplu să funcționeze de la început restaurantul hotelului pentru că acolo problema de distanțare este un pic mai complicată", a explicat președintele.

Vezi și: COVID-19 | Cel mai afectat stat din Europa mizează pe măști distribuite masiv și pe o aplicație de telefon, după relaxarea restricțiilor

„În acest fel, vom găsi soluții graduale pentru a deschide cât se poate de repede, dar în condiții de epidemie și de siguranță, serviciile care se pot redeschide. Eu pot să înțeleg foarte bine și îmi pare rău pentru antreprenorii care au probleme grave în acest sezon, dar, trebuie să recunoaștem, prioritară este sănătatea oamenilor și trebuie să ținem cont tot timpul de această prioritate", a mai spus Iohannis.

Citește și: Coronavirus | Ce se întâmplă cu festivalurile? UNTOLD și NEVERSEA permit folosirea biletelor pentru ediția 2020 în următorii ani

„În contrapartidă, se lucrează la pachete de sprijin pentru antreprenorii care vor avea nevoie de sprijin din partea guvernului", a completat președintele.

Iohannis lămureşte soarta marilor festivaluri: „Probabil nu vor avea loc în acest an”

Totodată, Klaus Iohannis a menționat că marile festivaluri, făcând referire și la cele de muzică, nu vor avea loc în 2020 din motive de siguranță pentru același număr mare de oameni care s-ar aduna în același loc.

„Marile festivaluri probabil nu vor avea loc în acest an, nu putem să riscăm să avem un număr mare de persoane într-un loc, competițiile sportive, dacă se vor relua, există o probabilitate mare să se reia fără spectatori”, a zis Președintele României.

Sursa foto: Unsplash

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri