Doi dintre cei mai importanti operatori turistici, MyTravel si Thomas Cook al doilea jucator european, si-au anuntat intentia de a fuziona, decizie ce ar putea duce la schimbarea raportului de forte pe piata mondiala de profil, informeaza BBC.
Noul grup, intitulat Thomas Cook Group, cu sediul in Marea britanie, ar putea atinge o cifra de afaceri anuala de 8 miliarde de lire sterline (aproximativ 12 miliarde de euro), apropiindu-se astfel de liderul european TUI, care a iregistrat venituri de 18,2 miliarde euro in 2005.

Pietele pe care ar urma sa opereze vor fi cele din Scandinavia, Irlanda, Europa de Vest si Canada.

In urma fuziunii, care va fi finalizata in luna iunie a acestui an, ar putea rezulta economii de 75 de milioane de lire sterline pe an (aproximativ 112,5 milioane de euro), sustin reprezentantii celor doua companii.

Thomas Cook reprezinta un nume in domeniu, iar prin unirea celor doi operatori se va naste o forta si mai puternica pe aceasta piata foarte competitiva a afirmat Michael Beckett, presedintele MyTravel.

Clientii vor fi principalii beneficiari de pe urma acestei fuziuni si vor avea la dispozitie un numar mult mai mare de oferte, inegalabile din punct de vedere calitativ, conform afirmatiilor lui Thomas Middelhoff, actualul CEO al KarstadtQuelle si presedintele Thomas Cook.

Noul grup va fi detinut in proportie de 52% de firma KarstadtQuelle, proprietara Thomas Cook si 48% de actionarii MyTravel.

KarstadtQuelle, renumitul retailer german ce detinea 50% din Thomas Cook a cumparat de la compania conationala Lufthansa si restul actiunilor in decembrie 2006, contra sumei de 800 milioane euro.

Luna decembrie a anului trecut a consemnat trecerea pe profit a companiei britanice MyTravel, care nu mai anuntase o astfel de performanta din 2001 si care a reusit sa se redreseze prin reducerea atat a cheltuielilor, cat si a numarului de vacante vandute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri