Lantul hotelier de lux Four Seasons a acceptat oferta de preluare a lui Bill Gates

Lantul canadian de hoteluri de lux Four Seasons a acceptat oferta de cumparare, in valoare de 3,8 miliarde de dolari americani, a grupului de investitori care il include pe fondatorul Microsoft, Bill Gates si pe printul saudit Al-Walid bin Talal, informeaza AFP citata de NewsIn.

Actionarii lantului hotelier, care numara 74 de hoteluri in 31 de tari, vor primi 82 de dolari pe actiune in cadrul acestei oferte prezentate in noiembrie trecut, a indicat grupul, printr-un comunicat.

Preluarea trebuie sa mai fie aprobata de doua treimi din actionarii grupului, printr-un vot prevazut pentru luna aprilie.

Prin aceasta tranzactie, directorul actual al Four Seasons, Isadore Sharp, va primi aproximativ 289 de milioane de dolari, potrivit aceluiasi comunicat.

Printul saudit a lansat oferta prin intermediul societatii pe care o detine, Kingdom Hotels International, in asociere cu fondul de investitii detinut de catre Bill Gates, Cascade Investment.Grupul hotelier este, in prezent, cotat la bursele de valori din Toronto si New York.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Turism »Setari Cookie-uri