Ludovic Orban, premierul României, a făcut o serie de declarații în cadrul unei scurte conferințe de presă susținută la Vama Albița cu prilejul întoarcerii cadrelor medicale din vizita în Republica Moldova. Acesta a vorbit despre sezonul estival și asigurarea măștilor de protecție.

Din 15 mai, hotelurile sunt deschise. Singura restricţie este legată de neutilizarea spaţiilor comune de servire a mesei. Bucătăriile se pot deschide, dar masa va putea fi servită în sistem de room-service, în cameră.

”În ceea ce privește sezonul estival, probabil după data de 1 iunie vom reglementa această zonă. Intenția noastră este influențată în măsura în care nu există un număr mai mare de cazuri de infectare cu COVID-19”, a precizat premierul Ludovic Orban.

Acesta a vorbit și de furnizarea măștilor de protecție pentru cadrele din învățământ și elevii din școlile de pe teritoriul țării.

“Măștile le vom asigura prin achiziție centralizată la nivelul Ministerului Sănătății, acestea vor fi transmise în fiecare școală prin intermediul inspectoratelor școlare (..) Relaxarea este realizată gradual, în funcție de evaluarea făcută pe fiecare tip de activitate și riscul epidemiologic pe care îl prezintă. Am relaxat activități unde riscul este mai mic, iar în funcție de evoluția din următoarele 2 săptămâni continuăm măsurile de relaxare”, a precizat Ludovic Orban.

Sursa foto: Agerpres Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri