El a precizat ca Romsilva detine 260 de cabane de vanatoare in toata tara, dar numai 30 dintre ele se afla in zone turistice, iar acestea sunt cele mai solicitate, potrivit NewsIn. Apostol estimeaza ca, in 2007, regia se asteapta la un grad de ocupare de 30 % a celor 260 de cabane de vanatoare, ceea ce ar insemna o crestere cu 15% a veniturilor.

Aproximativ 60% din cabanele de vanatoare sunt clasificate, iar pentru celelalte procesul este in curs de desfasurare. "Romsilva urmareste o crestere a veniturilor din turism, dar nu este simplu sa patrunzi pe piata. Am intalnit si cazuri cand au existat solicitari de la grupuri mari de turisti straini pe care nu le-am onorat deoarece intr-o cabana exista cel mult zece locuri de cazare", a explicat Cristian Apostol.

Potrivit datelor furnizate, miercuri, de Romsilva, din inchirierea cabanelor de vanatoare s-au obtinut 500.000 de euro, in 2006. Pentru 2007, Romsilva estimeaza ca va realiza un profit de 76 de milioane de lei, in principal din exploatarea masei lemnoase, din comercializarea animalelor si din silvoturism. Regia a realizat un profit de 75 de milioane de lei in anul 2006, mai mult cu cinci milioane de lei in raport cu estimarile.

Romsilva functioneaza sub coordonarea Ministerului Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) si administreaza padurile aflate in proprietatea statului. RNP dispune de un buget de un miliard de lei, in 2007.