Un număr de 21 de trenuri Regio şi InterRegio care au fost suspendate temporar în lunile martie şi aprilie, ca urmare a aplicării măsurilor de prevenire şi control a răspândirii virusului SARS-CoV-2, vor fi repuse în circulaţie în următoarea perioadă, cele mai multe dintre ele urmând să circule din data de 9 iunie, a anunţat miercuri CFR Călători.

Totodată, din 3 iunie, cumpărarea cu anticipaţie a biletelor înainte de plecare creşte de la 10 la 20 de zile, după ce a fost redusă pe perioada stării de urgenţă.

Potrivit unui comunicat al CFR Călători, începând de marţi, 9 iunie, vor fi repuse în circulaţie şase trenuri InterRegio şi zece trenuri Regio, astfel: IR 144 Cluj Napoca - Oradea; IR 143 Oradea - Cluj Napoca; IR 1657 Bucureşti Nord - Bacău; IR 1812 Timişoara Nord - Sibiu; IR 1818 Timişoara Nord - Târgu Mureş şi IR 1819 Târgu Mureş - Timişoara Nord, respectiv R 5701 Suceava - Ilva Mică; R 5704 Ilva Mică - Suceava; R 2381 Simeria - Săvîrşin; R 2386 Săvîrşin - Simeria; R 3745 Arad - Sântana; R 3746 Sântana - Arad; R 2203 Arad - Curtici; R 2206 Curtici - Arad; R 2205 Arad - Curtici şi R 2208 Curtici - Arad.

De asemenea, de miercuri, 10 iunie, îşi vor relua circulaţia trenurile IR 1658 şi IR 1811, pe rutele Bacău - Bucureşti Nord şi, respectiv, Sibiu - Timişoara Nord, iar de sâmbătă, 13 iunie, trenurile Regio R 5581 Vereşti - Botoşani, R 5566 Suceava Nord - Botoşani şi R 5584 Botoşani - Vereşti.

De asemenea, de miercuri, este permis familiilor şi persoanelor care locuiesc/lucrează împreună să ocupe locuri alăturate în vagoanele de tren, iar persoanele care nu fac parte din aceste categorii vor trebui să cumpere locuri distanţate. De asemenea, la bordul trenurilor CFR Călători este obligatorie purtarea măştii de protecţie pe toată durata călătoriei.

Societatea de transport feroviar recomandă călătorilor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a putea astfel dimensiona cât mai bine capacitatea trenurilor la numărul de locuri solicitat, precum şi cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar.

Totodată, CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri