Una dintre cele mai cunoscute destinații turistice din Europa și anume, Grecia a fost printre primele state care au anunțat deschiderea granițelor terestre. Conștientizând importanța turismului în repornirea economiei, autoritățile elene vor primi turiști începând cu 15 iunie. În acest sens, materialul de mai jos curprinde câteva oferte turistice pentru Grecia, pentru un început de sezon turistic tardiv.

Grecia deschide frontiera terestră la 15 iunie, iar anunțul lor, făcut în luna mai, a dus la începerea vânzărilor de vacanțe pentru nordul Greciei, Halkidiki, Paralia, Thassos, Lefkada, Corfu sau Evia, transportul fiind propriu, cu mașina. Pentru insulele care se redeschid la finalul lunii iunie se pot cumpăra bilete de avion pentru Atena și de acolo se poate merge cu ferryboat-ul, aceasta fiind o variantă de moment, până la reluarea zborurilor charter.

Alin Burcea, proprietar Paralela 45

Citește și: România deschide porțile turismului intern. Ce poate fi vizitat cu maximum 100 de lei

Pentru perioada 15-22 iunie, Grecia, surprinsă prin câteva oferte Paralela 45, arată în felul următor:

  1. Halkidiki: Hotel Kassandra, trei stele, 365 de euro/două persoane, mic dejun inclus, șapte nopți de cazare, transport cu mașina proprie sau Hotel Polichoro, patru stele, 389 de euro/două persoane, cu mic dejun inclus,pentru șapte nopți de cazare, transport cu mașina proprie.
  2. Riviera Olimpului: Hotel trei stele, 365 de euro/două persoane, cu mic dejun inclus sau Hotel patru stele, 712 euro/două persoane, cu demipensiune, pentru șapte nopți de cazare, transport cu mașina proprie.
  3. Skiathos: Hotel două stele, 533 de euro/două persoane, cameră cu vedere la mare, cu mic dejun inclus sau Hotel patru stele, 1.040 de euro/două persoane, cu demipensiune, pentru șapte nopți de cazare, transport cu mașina proprie.
  4. Kefalonia: Hotel trei stele, 490 de euro/două persoane, cu mic dejun inclus sau Hotel patru stele, 812 euro/două persoane, cu mic dejun inclus, pentru șapte nopți de cazare, transport cu mașina proprie.
  5. Lefkada: Hotel de trei stele, 315 euro/două persoane, fără mic dejun sau Hotel 4 stele, 1.036 de euro/două persoane, cu mic dejun inclus, pentru șapte nopți de cazare, transport cu mașina proprie.

De asemenea, agenția de turism Hello Holidays continuă ideea vacanțelor sub forma circuitelor cu autocarul, pentru Grecia având ceea ce urmează:

  • Insula Thassos: plecarea pe 18 iunie, transportul cu autocar fiind 60 euro/persoană, cazarea având loc în Studio Periklis, costul fiind de 222 euro (de la 370 de euro) pentru doi adulți, cazare șapte nopți, iar masa fiind în regim self catering.

Grecia este una dintre țările care a acționat foarte bine în contextul medical actual, având mai puțin de 3.000 de cazuri confirmate și sub 200 de decese. Procedura implementată în Grecia pentru siguranța populației a fost chiar un model de bune practici pe durata ”lock down”.

Grecia permite, în prezent, călătoriile interne, fără restricții. Din 15 iunie, au fost ridicate restricțiile pentru călătoriile în străinătate, iar zborurile internaționale se reiau de la 1 iulie.

Statele pentru care sunt ridicate restricțiile sunt: Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveția, Estonia, Japonia, Israel, China, Croația, Cipru, Letonia, Liban, Lituania, Malta, Muntenegru, Ungaria, România, Noua Zeelandă, Norvegia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Coreea de Sud, Cehia și Finlanda.

Pe 31 mai, Grecia a publicat planul său de redeschidere a granițelor, implicit a turismlui, având următoarele trei etape:

1. Până la data 15 iunie: un număr limitat de zboruri este permis către Atena. Toți pasagerii vor fi testați și cazați într-un anumit hotel. În cazul în care testarea va fi negativă, carantinarea va dura șapte zile. Dacă rezultatul testării noului virus va fi pozitiv, carantina va dura 14 zile, cu îngrijirile de rigoare.

2. Perioada 15 - 30 iunie: Zborurile nu vor mai fi limitate la Atena, vor avea acces și la Salonic.

Turiștii din Albania, Australia, Austria, Macedonia de Nord, Bulgaria, Germania, Danemarca, Elveția, Estonia, Japonia, Israel, China, Croația, Cipru, Letonia, Liban, Noua Zeelandă, Lituania, Malta, Muntenegru, Norvegia, Coreea de Sud, Ungaria, România, Serbia, Slovacia, Slovenia, Cehia și Finlanda nu vor mai fi testați obligatoriu.

Testarea va avea loc numai dacă va fi cazul.

3. Perioada 1 iulie - final de an: zborurile vor fi permise pe toate aeroporturile. Testarea turiștilor se va face fie la întâmplare, fie dacă va fi cazul. De asemenea, sosirile pe mare vor fi permise de la 1 iulie. Cât despre restricțiile privind alte state, acestea vor fi anunțate ulterior.

Sursa foto: Pixabay

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Cristina Marin
Cristina Marin s-a alăturat redacției la începutul anului 2020, cu puțin timp înainte de declanșarea pandemiei. Coincidență sau nu, cei peste trei ani petrecuți în cadrul rețelelor private de sănătate din România au ajutat-o să înțeleagă mai bine relația dintre pacient și sistemul de sănătate autohton despre care scrie în prezent la publicația Wall-street.ro. Cristina se află în permanentă legătură cu medicii din spitalele românești și...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri