Strategic Hotels & Resorts, care investeste in hoteluri de lux, vrea sa faca noi investitii de capital, intre 500 si 750 de milioane de dolari in urmatorii trei ani, deoarece se concentreaza pe extindere si modernizare, nu pe noi achizitii, a declarat directorul companiei, citat de NewsIn.

Cu toate acestea, potrivit directorului Laurence Geller, in masura in care se vor realiza, viitoarele achizitii ale Strategic Hotels s-ar putea concentra pe Europa Centrala si de Vest, de unde Budapesta este o piata atractiva.

Industria hoteliera se afla intr-o perioada de expansiune deoarece cererea creste si se deschid cateva hoteluri noi. Acest lucru a permis hotelurilor sa ridice constant ratele si a dus la o crestere a evaluarii lor.

Directorul Strategic Hotels & Resorts, Laurence Geller, a declarat, la summitul Reuters pentru hoteluri si cazinouri din Los Angeles, ca grupul pe care il conduce nu planuieste noi achizitii anul acesta, in parte din cauza evaluarilor ridicate pe care hotelurile le practica in mod curent.

"Este o piata de vanzatori", a declarat Geller, care a adaugat ca, din acest motiv, este mai prudent in privinta cumpararilor.

Strategic Hotels este un trust de investitii imobiliare care detine 20 de hoteluri si resorturi de lux, printre care Marriott Paris, de pe Champs Elysees, hotelul Ritz-Carlton Half Moon Bay din apropiere de San Francisco si Four Seasons Hotel din Washington, D.C. Trustul se concentreaza pe modernizarea proprietatilor pe care le detine prin complementarea cu spatii de retail sau de intalniri, cu centre de ingrijire si restaurante.

Geller a declarat ca, in acest an, compania planuieste sa cheltuiasca 100 de milioane de dolari pentru proiecte precum adaugare de camere pentru vin, despre care acesta a spus ca aduce venituri anuale de 750.000 de dolari pentru un spatiu relativ mic. Geller a adaugat ca trustul planuieste sa vanda hotelul Marriott Lincolnshire, situat la nord de Chicago, in urmatoarele 24 de luni.

Hotelurile Hyatt Regency si La Jolla, din apropiere de San Diego nu se potrivesc portofoliului Strategic Hotels pe termen lung, a mai spus acesta.