Dacă ți-ai propus o vacanța în Europa în această vară, există un nou site oficial interactiv al Uniunii Europene (UE) care oferă informații despre ce țări poți vizita, cum să ajungi acolo și ce restricții legate de coronavirus sunt în vigoare.

Comisia Europeană a lansat ieri Re-open EU, un site interactiv cu informații actualizate cu privire la restricțiile de călătorie în UE. Obiectivul declarat al acestui instrument este de a stimula turismul - un motor economic esențial pentru multe țări din spațiul comunitar - într-un moment în care industria se confruntă cu o incertitudine financiară severă din cauza pandemiei de Covid-19.

Odată ce utilizatorii Re-open EU aleg o destinație, apare o hartă pentru a arăta ce măsuri de siguranță există, precum și alte informații practice.

De exemplu, dacă intenționezi să călătoresti în Franța, site-ul te informează că nu există o perioada de carantină obligatorie pentru cei care sosesc în această țară din alte state UE sau din Marea Britanie și că toate magazinele, restaurantele și barurile sunt deschise.

Re-open EU arată, de asemenea, că spațiile publice, precum grădinile și plajele, primesc vizitatorii atât timp cât se poate menține distanțarea socială. Oamenii trebuie însă să poarte măști în taxiuri și în alte mijloace de transport în comun.

Nici în Italia, una dintre cele mai afectate țări de pandemia de Covid-19, nu mai există o perioadă de carantină obligatorie pentru cei care sosesc în această țară din alte state UE și toate activitățile comerciale sunt permise, cu condiția să fie asigurată distanța de cel puțin un metru. Pe de altă parte, în Spania, o carantină de 14 zile rămâne obligatorie, cu unele excepții, pentru toți călătorii care sosesc în statul din peninsula Iberică, indiferent de țara de origine. Spania își va deschide granițele începând cu 21 iunie fără carantină pentru toți turiștii.

Cu toate acestea, trebuie mentionat ca Re-open EU arata ca, in cazul Romaniei, zborurile către anumite țări din UE sunt, deocamdată, suspendate: Italia, Spania, Germania, Franta, Austria, Belgia, Elvetia, Marea Britanie, Olanda.

Sursa informatii: CNBC si Re-open EU

Sursa foto: Re-open EU

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Marius Alexandru Stanciu
Absolvent al Facultatii de Economie din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si al unui program de Master, cu specializarea Economie Europeana, sustinut in aceeasi institutie, Marius Alexandru Stanciu dispune de o experienta jurnalistica de peste 12 ani, dobandita in cadrul redactiei Wall-Street.ro si acopera din punct de vedere editorial evenimente si interviuri din piata imobiliara, piata asigurarilor si pensii private.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri