Turismul își repornește treptat motoarele, iar Uzbekistan este una dintre destinațiile sigure pentru vacanța anului 2020. Țara are o populație de 33 milioane de locuitori, însă decesele provocate de noul virus sunt în număr de 20. Astfel, pentru a atrage cât mai mulți vizitatori, dar și pentru a demonstra că este un stat sigur, Uzbekistanul a anunțat că va oferi 3.000 de dolari persoanei care se va infecta cu noul virus în timpul vizitei în țară.

Cei 3.000 de dolari reprezintă costul estimativ îngrijirilor împotriva coronavirusului pe teritoriul Uzbekistanului.

Cum intri în posesia celor 3.000 de dolari

Pentru a certifica infectarea pe teritoriul statului, dar și a pentru a primi cei 3.000 de dolari, Uzbekistanul a impus câteva reguli, după cum urmează:

  • Vizita țării trebuie efectuată cu un ghid local.
  • Atât ghizii, cât și locațiile de cazare, dar și turiștii trebuie să primească un document de la guvern, care să ateste că respectă toate normele de igienă și de protecție socială.

Vezi și: Top cinci cele mai izolate INSULE din Europa

Până în prezent, Uzbekistanul este deschis pentru turiștii din state cu risc scăzut, precum China, Israel, Japonia sau Coreea de Sud. Călătorii din Marea Britanie sau Uniunea Europeană trebuie să respecte perioada de carantină pentru a putea vizita statul.

Toate aceste eforturi se derulează pentru a crește sectorul turistic. În plus, potrivit Organizației Mondiale a Turismului, în 2019, Uzbekistanul a fost numită a patra piață turistică cu cea mai rapidă creștere.

Uzbekistanul nu este singurul stat care a adoptat această măsură pentru a atrage turiști. Sicilia a anunțat că va achita jumătate din prețul zborului și o treime din costul cazării la hotel. De asemenea, Cancun a stabilit că va achita jumătate din plata cazării la hotel.

Cu toate acestea, există și state care au decis inversul situației prezentate mai sus. Cambodgia, spre exemplu, solicită potențialilor turiști să facă un cont, în care să depoziteze 3.000 de dolari, care să acopere cheltuielile de îngrijire, în cazul în care aceștia se infectează cu noul virus.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Turism »



Setari Cookie-uri